• BIST 9079.97
  • Altın 2324.674
  • Dolar 32.3542
  • Euro 34.9463
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

Yerli otomobili yapacak 5 babayiğit açıklandı

Yerli otomobili yapacak 5 babayiğit açıklandı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün yerli otomobili üretecek 'babayiğitler'i açıkladı.. Erdoğan düzenlenen törenle Ortak Girişim Grubu’nda yer alan kuruluşların isimlerini duyurdu.

Yerli otomobili üretecek konsorsiyum bugün belli oldu. Anadolu Grubu (Isuzu), BMC, Kıraça Holding (Karsan Otomotiv), Turkcell ve Zorlu Holding (Vestel)

Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde "Türkiye’nin Otomobili Projesi Ortak Girişim Grubu İşbirliği Protokolü İmza Töreni" düzenlendi.

Yerli otomobil sürecine nasıl gelindiğini anlatan bir video gösterildi. Kürsüye çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan, babayiğitleri canlı yayında açıkladı. İşte Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan satır başları:

BEKLENTİMİZ 2021'DE TİCARİ SATIŞINA BAŞLAMASIDIR
"Bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Merhum Muhammed Ali hayal gücü olmayanın kanatları yoktur diyor. Markası Türk, tasarımı Türk, mühendisliği Türk, teknolojisi Türk, üretimi Türk, pazarlaması Türk bir otomobile sahip olma hayalimiz vardı.

TARİHİ BİR ADIM ATIYORUZ
Geçtiğimiz yıl itibarıyla yılda 757 bin otomobil satışına ulaşmış bir Türkiye'de bu konuda hala adım atılmıyor olması artık ülkemizin bir ayıbı haline gelmişti. Bugün, işte bu ayıptan kurtulma yolunda tarihi bir adım atıyoruz.

2021'DE SATIŞA BAŞLAMASINI İSTEDİ
Biraz sonra isimlerini tek tek açıklayacağım ortak girişim grubumuzdan beklentimiz, hazırlık sürecini hızla tamamlayarak en geç 2019’da otomobilimizin prototipini tamamlaması, 2021’de de ticari satışına başlamasıdır. Türkiye’nin 2023 hedefleri arasında özel bir yere sahip olduğuna inandığım bu projede en küçük bir gecikme istemiyoruz. Karşınıza çıkacak sorunların çözümü, engellerin aşılması noktasında cumhurbaşkanı olarak bizzat yanınızda yer alacağımı belirtmek isterim.

ERDOĞAN İLK OTOMOBİLE TALİP OLDU
Hatta gerekiyorsa sırf bu projenin takibi ve sıkıntıların bertaraf edilmesi için cumhurbaşkanlığında da şöyle bir ekibi görevlendireceğimi bilmenizi istiyorum. Artık zaman kaybına tahammülümüz bulunmuyor. Madem ki bu babayiğit arkadaşlarımız ellerini taşın altına soktular, bize de onlara gereken her yerde destek vermek düşer. Şimdiden açıklıyorum, piyasaya süreceğiniz ilk otomobilin bedelini ödemek şartıyla taliplisi de benim.

HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERECEĞİZ
Halen TÜBİTAK bünyesinde çalışmalar yapılan platform, girişim grubumuzun emrine amadedir. Bunun yerine doğrudan hibrit ve elektrikli otomobile yönelmek isterlerse daha da memnun oluruz. Kararları ne olursa olsun, biz kendilerine her türlü desteği vereceğiz. Yeter ki Türk milletini, bu büyük hayaliyle buluştursunlar.

MESELE SADCE OTOMOBİL ÜRETMEK DEĞİL
Mesele sadece otomobil üretmek değil, buradan ortaya çıkacak teknoloji, birikim ve tecrübeyle dünyaya meydan okuyacak yeni ve çok iddialı bir çıkış ortaya koymaktır. Buradan kötü bir haber vereyim. Artık geleceği ile istedikleri gibi istedikleri zaman oynayabilecekleri bir Türkiye yok.

İŞTE BABAYİĞİTLER
İlki Anadolu Grubu. İkinci babayiğidimiz BMC grubudur. Üçüncü babayiğit Kıraca Holding ( Karsan otomotiv) Dördüncü babayiğimiz Turkcell. Beşinci babayiğidimiz Zorlu Holding'tir. (İnternethaber)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113