• BIST 9571.12
  • Altın 2475.915
  • Dolar 32.4441
  • Euro 34.4765
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 14 °C

Yeni Sezona Bomba Başlangıç

Yeni Sezona Bomba Başlangıç
Pendik Belediyesinin yeni kültür sanat sezonu anlamlı bir sergiyle açıldı. Mehmet Akif Ersoy’da düzenlenen “Çağdaş Eserlerle Göç” sergisi ve yeni sezonun açılış töreninde konuşan Başkan Şahin, serginin çeşitli coğrafyalarda zulüm altında yapılan göçler

Pendik Belediyesinin  yeni kültür sanat sezonu anlamlı bir sergiyle açıldı. Mehmet Akif Ersoy’da düzenlenen  “Çağdaş Eserlerle Göç” sergisi ve yeni sezonun açılış töreninde konuşan Başkan Şahin, serginin çeşitli coğrafyalarda zulüm altında yapılan göçler konusunda duyarlılık oluşturacağını söyledi.

Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezi bahçesinde yeni sezonun açılışı ve tanıtımı dolayısıyla düzenlenen tören, kalabalık bir katılıma sahne oldu. Pendik Kaymakamı İlhan Ünsal’ın da katıldığı törende konuşan Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin,  yeni kültür sanat sezonuna ilişkin önemli açıklamalar yaptı.  Uluslararası alanda ekonomik olduğu kadar kültür sanat ve bilimde de kıyasıya bir rekabet yaşandığını söyleyen Başkan Şahin, “Biz de geçmişteki ihtişamlı dönemimize tekrar dönebilme arzusuyla şehirlerimizde mirasçısı olduğumuz ecdadımız gibi yeni bir medeniyet inşa etme çabasındayız.” dedi.

Farklılıklara ve yeniliklere yer verilecek 

Yeni sezonda farklılıklara ve yeniliklere yer verileceğini dile getiren Başkan Şahin: ”Pendik,  700 bine yaklaşan nüfusuyla yeni sezonu açıyor.  Geçmiş dönemimizde olduğu gibi başarılı işlerimize yine istikrarla devam edeceğiz ama mutlaka yenilikler, farklılıklar olacak.  Kalıcı, uzun vadeli,  sonuç alıcı işlere odaklanacağız.  Sadece kendi yaklaşımımızla da kültürü sanatı şekillendirmeyeceğiz. Elbette bizim de bir tarzımız,  yaklaşımımız, olaylara bakış açımız olacak. Ama bizim dışımızdaki bütün kültür sanatla ilgilenenlerin ortaya çıkabilmesi adına onlara da destek ve fırsatlar verilecek. Biz biliyoruz ki hayat içinde tek rengi olan hiçbir şey zevkli olmaz. Zevkli olan şey, birden çok renk ve fark  olmasıdır. Biz de kendi duruşumuzla bu güzelliklerin oluşmasına katkı sağlamaya devam edeceğiz. “ şeklinde konuştu

Büyük sahnesi ve mükemmel akustiği olacak

Konuşmasında Atatürk Kültür Merkezi’nin birkaç ay içinde tamamlanacağını da vurgulayan Başkan Şahin: “Sadece salonu yenilemek için işe başladığımızda kolonların da sağlam olmadığını gördük. Bu yüzden çalışma beklediğimizden daha uzun sürdü. Ancak merkez büyük bir sahneye ve mükemmel bir akustiğe sahip olacak” dedi.

Kitap fuarı açılacak

Başkan Şahin, dinamik bir kültür sanat dönemi yaşanacağını belirterek: “Pendik ulusal anlamda da İstanbul ölçeğinde de bulunduğu standartların çok üstünde bir şehir. Süprizler yapmaya devam edeceğiz” dedi ve 20 Ekim’de Pendik Sahil’de açılacak Kitap Fuarı’nın da müjdesini verdi.

Göç konusunda duyarlılık oluşturacak

Sergiye de değinen Başkan Şahin, hayatın aslında doğumdan ölüme doğru giden bir göç olduğunu belirterek “Ancak hayatın doğal akışının dışında zulüm nedeniyle göç etmek zorunda kalanlar var. Yeryüzünü kan gölüne çeviren, her şey  benim olsun diyen anlayışların acımasızlığı yüzünden mazlum ve masum insanları coğrafyalarından büyük eziyetlerle göç ettiren anlayışlara isyan etmemek mümkün değil, Bu serginin de bu konuda duyarlığın oluşmasına önemli katkılar sunacağına inanıyorum.” diyerek emeği geçenlere teşekkür etti.  Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesilerek,  sergi gezildi.

Sergi 31 Ekim’e kadar açık kalacak

Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezi’ndeki "Çağdaş Eserlerle Göç" sergisi, Mustafa Odabaşı’nın grafik illüstrasyon, Ayşegül Odabaşı’nın heykel ve ahşap kompozisyonları, Akif Nacakçı’nın da fotoğraflarından oluşuyor. Sergide insanın göç etme kaygı ve güdüsü, fotoğraf ve resimlerden oluşan eserlerle anlatılıyor.  Aynı zamanda serginin kreatörü de olan sanatçı Mustafa Odabaşı, “ Sergide çeşitli nedenlerle yurtlarından koparılmak zorunda kalan ve aile bireylerini kaybetmiş kadın, çocuk ve yaşlıların yalnızlıklarını anlatmak istedik.  Siyah ve beyazı kullanarak, mutsuzluğu ve umudu simgeleyen eserler ortaya çıkarmaya çalıştık.” dedi. Sergi,  31 Ekim Salı gününe kadar ziyaret edilebilecek. 

dsc_0008-005.jpg

dsc_0007-012.jpg

dsc_0011-011.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113