• BIST 9524.59
  • Altın 2492.323
  • Dolar 32.5526
  • Euro 34.6859
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Yazıcı'nın koleksiyonunu TEKNOFEST'te sergiledi

Yazıcı'nın koleksiyonunu TEKNOFEST'te sergiledi
Tuzla Belediyesi, Türkiye’nin ilk havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST İstanbul’da stant kurdu.

Stantta Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın kişisel “Teknolojinin Serüveni Sergisi” ile Tuzla Belediyesi Bilim Merkezi’nin deney aletleri sergilendi.
TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali, teknoloji üreten bir Türkiye hedefiyle İstanbul Yeni Havalimanında başladı. 20-23 Eylül tarihleri arasında düzenlenen TEKNOFEST İstanbul’da 14 farklı kategoride teknoloji yarışmaları, World Drone Cup, Hackistanbul siber güvenlik yarışması, geleceği şekillendirecek teknolojik girişimlerin görücüye çıkacağı Take Off Uluslararası Girişim Zirvesi, Redbull’un yer aldığı dünyanın en heyecan verici yarışı, nefes kesen jet uçak, helikopter ve akrobasi gösterileri, konserler, dikey rüzgar tüneli, planetaryum ve paraşüt atlayışları, hava araçları sergisi ve simülasyon uygulamaları yer alıyor. Tuzla Belediyesi, festival süresince her sabah 08.30’da Tuzla Belediyesi önünden otobüs kaldırarak vatandaşların ulaşımını sağlıyor.

Tuzla Belediyesi, TEKNOFEST İstanbul’a Bilim Merkezi ve Teknoloji’nin Serüveni Sergisiyle Katıldı
Tuzla Belediyesi, TEKNOFEST İstanbul’da Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın kişisel “Teknolojinin Serüveni Sergisi” ile Tuzla Belediyesi Bilim Merkezi’nin deney aletleri sergilendi. Tuzla Belediyesi’nin standında Tuzla Belediyesi Bilim Merkezi’nin 10 farklı deney seti, robot, astronot, roket maketi ve görseller, Tuzla Belediyesi Oruç Reis Robotu, mayın tarama robotu ve robotik kol ile Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın kişisel “Teknoloji’nin Serüveni Sergisi” yer aldı. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, 1980’lerden günümüze kullandığı ve teknoloji tutkusu ile sahip olduğu bilgisayarlar, cep telefonları,televizyonlar, radyolar, hesap makinaları, ses ve görüntü cihazları, dijital saatler, oyun konsolları ve dijital santranca kadar birçok teknolojik cihazı bu kez TEKNOFEST İstanbul’da sergiledi. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Milli Teknoloji Hamlesi’ne katılan teknoloji tutkunlarına teknolojinin geçmişten günümüze gelişimini yıllar ve dönemler halinde hem sergiledi hem de soruları yanıtladı.

Bilim ve Teknolojiyle İlerleyemezsek Tam Anlamıyla Bağımsız Olamayız
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, TEKNOFEST İstanbul’a katılmanın mutluluk ve gurur verici olduğunu söyledi. Başkan Yazıcı, “Teknolojiye olan merakım, çok eski yıllardan 24 kb.’lık dijital bilgisayarla başlayan bir serüvendi. Gençlerimize bilim ve teknolojiyi tanıtmak için Türkiye Temel Bilimler Araştırma Vakfı ile birlikte bir stant kurduk. Bu standımızın içinde uzay havacılık ve özellikle de sanayimizi ilgilendiren birçok teknolojik ürünün prototip aşamalarını ortaya koymak üzere eski teknolojilerin de serüvenini ortaya koyan çok cihazlarımız var. Ne olursa olsun bilim ve teknolojide ilerleyemezsek bir ülkenin bağımsızlığı konusunda gelişen dünyada tam anlamıyla bağımsız olamayız” dedi.

TEKNOFEST İstanbul, Ülkemizin Geleceği İçin Önem Taşıyor
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, TEKNOFEST İstanbul’un Türkiye’nin geleceğine ivme kazandıracağını vurguladı. Başkan Yazıcı, “TEKNOFEST İstanbul, Türkiye’de ilk kez yapılıyor ama buradaki gelişmelerle beraber birçok sanayi kuruluşunu da ilgilendiren ve geleceğimize umutla bakmamızı sağlayacak birçok teknolojik ürünün kaynağı olacaktır. Geçmiş toplumlar, ülkeler bu şekilde gelişmiştir. Uzay ve havacılıktaki gelişmelerini diğer tüm sanayi sektörlerine aktararak ülkenin geleceğine umut ve ışık yayıyorlar. TEKNOFEST İstanbul’un ülkemizin geleceğine ivme kazandıracağına inanıyorum” şeklinde konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113