• BIST 9524.59
  • Altın 2504.807
  • Dolar 32.5602
  • Euro 34.555
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C

Yazıcı: Özel Çocuklarımız, Bizim İçin Hep Özel

Yazıcı: Özel Çocuklarımız, Bizim İçin Hep Özel
21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü ve 2 Nisan Otizm Farkındalık Günü kapsamında Özel Çocuklarımızla bir araya gelen Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Toplumda her birey bizim için çok önemli ama özel çocuklarımızın yeri daha da farklı.

Size hizmet etmeyi bir aşk, bir ibadet gibi yapmaya çalıştık” dedi. Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı Özel Çocuklar Komisyonu ve Tuzla Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi, 21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü ve 2 Nisan Otizm Farkındalık Günü kapsamında Özel Çocuklarımız onuruna yemek düzenledi.

Tuzla Belediyesi Ayyıldız Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen yemeğe Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve eşi Dr. Fatma Yazıcı, Tuzla Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ergül Özdemir ve meclis başkanları, Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı Özel Çocuklar Komisyonu, Tuzla Belediyesi Engelliler Koordinasyon Merkezi bünyesinde bulunan kurum ve kuruluşların temsilcileri, Özel Çocuklar ve aileleri katıldı.

Başkanımız ve Eşi, Her Derdimizle Dertleniyor
Saygı duruşu ile başlayan programda Özel Çocuklarımız Buğrahan Koca ve Özlem Akdeniz, konuklarla birlikte İstiklal Marşımız’ı okudu. Programda Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı Özel Çocuklar Komisyonu ve Tuzla Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi’nin 1 yıllık çalışmalarını anlatan film izlendi.
Tuzla Belediyesi Gençlik Merkezi öğrencileri ise Prenses ve Palyaço gösterilerinde Özel Çocuklarımız ile birlikte eğlendi. Vala Gedik Özel Eğitim Meslek Okulu öğrencilerinden oluşan Ah Kalbim Grubu “Delisin” şarkısı ile misafirlere renkli anlar yaşattı.

oz231.jpg
Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı Özel Çocuklar Komisyonu gönüllüsü Günay Aktaş Savman, yemekte yaptığı konuşmada Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve eşi Dr. Fatma Yazıcı’ya teşekkür etti. Savman, “Engellerimiz engel değil diyerek çıktığımız bu yolda bizlere her zaman destek olan Belediye Başkanımız Dr. Şadi Yazıcı’ya ve bir telefon uzağımızda olup her derdimizle dertlenen sevgili eşi Dr. Fatma Yazıcı’ya Özel Çocuklarımız ve komisyonumuz adına teşekkürü borç biliriz. Engelleri birlikte aşmaya devam ediyoruz, çünkü biz birlikte büyük bir aileyiz” dedi

Başkan Yazıcı, Engellilerimizin Engelsiz Yaşamı İçin Tüm Çalışmaları Yapıyor
Tuzla Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ergül Özdemir, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın engellilere yönelik yaptığı hizmetleri “Engellilerin engelsiz bir şekilde yaşamlarını sürebilmeleri için tüm çalışmaları yapmaktadır” şeklinde değerlendirdi. Özdemir, “Yapmış olduğumuz bu faaliyetlerde her zaman bizim yanımızda olan, bizleri yalnız bırakmayan Başkanımız Dr. Şadi Yazıcı’ya teşekkür ediyoruz. Göreve geldiğinden itibaren her zaman sivil toplumun, ortak aklın önerilerine, hissiyatlarına değer veren Belediye Başkanımız Tuzla’da gerçekten birlikte yaşamayı, engellilerin engelsiz bir şekilde yaşamlarını sürebilmeleri için tüm çalışmaları yapmaktadır” ifadesini kullandı.
Tuzla Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Hasan Mısır da konuşmasında “Down sendromlu kardeşlerimizle birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Sağlanan imkanlarla özel çocuklarımızın hayatını kolaylaştıran Belediye Başkanımız Dr. Şadi Yazıcı’ya teşekkür ederiz” dedi.

oz.jpg

Toplumda Her Birey Bizim İçin Çok Önemli
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla’da sosyal açıdan dezavantajlı her kesimle ilgilendiklerini belirterek engelli bireylerin de hayatını kolaylaştırdıklarını vurguladı. Başkan Yazıcı, “Down sendromlu kardeşlerimizin 1 kromozom fazlalığı var, onlar bizim için daha değerli ve onların artı değerleri var. Tuzla Belediyesi Şelale Eğitim Parkı’nda bu farkındalığı oluşması adına +1 Kafe’yi kurduk. Özel Çocuklarımız ile her zaman beraber olan, bugün de bizleri buluşturan Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı Özel Çocuklar Komisyonu’na, Tuzla Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi’ne ve Gönül Elleri Çarşımızdaki bütün Kadın Kent Gönüllülerimize yürekten teşekkür ediyorum” dedi.
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, toplumu kucaklayan her çalışmanın temelinde ailenin yer aldığını belirtti. Toplumun ailenin yansıması olduğunu vurgulayan Başkan Yazıcı, “Biz aileyi güçlendirirsek toplum güçlenir. Aileyi güçlendirmek, toplumu güçlendirmektir. Aileyi ele almak toplumu ele almaktır. Aile toplumun en ufak parçasıdır. Biz ailenin her bir ferdinin yanında olmaya çalıştık. Bu ailenin içinde bizim için çok kıymetli olan Özel Çocuklarımız var. Özel Çocuklarımızla ilgilenen herkesi bir çatı altında toplayıp, inşallah Tuzla’da dokunulmadık bir engelli veya özel çocuk bırakmayacağız. Özel çocuklarımızın ne ihtiyacı varsa isteklerine göre karşılıyoruz. Özel çocuklarımızın bizdeki yeri hep özel. Bunu da her fırsatta ifade ettim. Toplumda her birey bizim için çok önemli ama özel çocuklarımızın yeri daha da farklı. Size hizmet etmeyi bir aşk, bir ibadet gibi yapmaya çalıştık. Size hizmet etmeyi bir şeref, onur bildik. Bu birlikteliğimizle bu kente beraber sahip çıkıyoruz.” şeklinde konuştu. 

oz1.jpg

‘Özel Çocuklar’dan Başkan Yazıcı’ya: Başkanım Biz Maça Hazırız. Ya Siz?
Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı Özel Çocuklarımız’dan Samet Çukur, Baloncu Amca gösterisi yaparak Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve eşi Dr. Fatma Yazıcı’ya balonlar ve uçlarına asılı notlar hediye etti. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve eşi Dr. Fatma Yazıcı, notları okuyarak salondaki herkesle paylaştı. Başkan Yazıcı, notların arasında yer alan ve maç davetini içeren “Başkanım Biz Maça Hazırız. Ya Siz?” sorusuna “Mesajı aldım çocuklar” diye yanıt verdi.

oz23.jpg
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve eşi Dr. Fatma Yazıcı ile gönüllüler, Özel Çocuklarımız ve ailelerine karanfil hediye etti. Yemek, birlikte pasta kesimi ile sona erdi.

oz453.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113