• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

Velibaba'da 2 Bin 150 Hak Sahibine Tapu Müjdesi

Velibaba'da 2 Bin 150 Hak Sahibine Tapu Müjdesi
Velibaba 2. Bölge İmar Uygulama Çalışması'nı tamamlayan Pendik Belediyesi, uzun yıllardır imar sorunu bulunan bölgedeki 2150 hak sahibine tapu müjdesi verdi.

Pendik Tapu Müdürlüğü'nde tescil edilen tapular, Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin tarafından teslim alındı.

Pendik Belediyesinin imar uygulama çalışmaları, bir mahalleyi daha tapuya kavuşturdu. 109 Hektarlık alanda yürütülen "Velibaba 2.Bölge İmar Uygulama" çalışması tamamlanarak bölge kentsel dönüşüme hazır hale getirildi. İmar uygulamasının Pendik Tapu Müdürlüğü tarafından da tescil edilmesiyle  2150 hak sahibine tapu müjdesi verildi.  Tapuları  Pendik Tapu Müdürü Ali Rıza Çelik'ten teslim alan Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, “Çalışmalarımız süresince bize sabır göstererek yardımcı olan bölge halkı başta olmak üzere projede emeği geçen İstanbul Büyükşehir Belediyesine, Pendik Kadastro ve Tapu Müdürlüklerine teşekkür ederiz” dedi.

Kentsel dönüşüm başlayacak

Başkan Şahin, yürütülen imar çalışmaları neticesinde tapuya kavuşan bölgede geniş imar yollarına ve otoparklara sahip sağlıklı kent yapılaşmalarının oluşturulması, sosyal ve kültürel açıdan geliştirilebilmesi, sağlanacak emsal artışıyla ve değer artışlarıyla depreme dayanıklı yeni yapıların inşasının hızlı ve ekonomik olarak gerçekleştirilmesinin amaçlandığını belirtti. 

Tapular Ekim’de dağıtılacak 

Kentsel dönüşüm modeli esas alınarak parselasyonu hazırlanan bölgedeki hak sahiplerine tapuları Ekim ayından itibaren Pendik Belediyesi Emlak İstimlak Müdürlüğü tarafından dağıtılmaya başlanacak. İşlemlerini tamamlayıp tapu sahibi olan vatandaşlar,  böylece riskli yapılarını kentsel dönüşümle yenileme, arsalarında da yapılaşma hakkına sahip olacak. 

tapu3.jpg

tapu2.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113