• BIST 8715.56
  • Altın 2240.804
  • Dolar 32.337
  • Euro 35.1052
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C

Vefat eden yazarımız Mahmut Balcı'nın son yazısı

Vefat eden yazarımız Mahmut Balcı'nın son yazısı
Eğitimci Yazar Mahmut Balcı 27 Aralık 2018 tarihinde Enderun Özgün Eğitimciler Derneği tarafından Gebze Gençlik Merkezi’nde düzenlenen ‘Adanmış Öğretmenlik’ konulu bir seminer verdi.

ADANMIŞLIK HERKESİN DERDİ OLMALIDIR

 Enderun Özgün Eğitimciler Dernek genel başkanı Hasan Uyar, Gebze Gençlik Merkezi müdürü Köksal Turan, birçok eğitimci ve idarecinin katıldığı program dernek adına Ali Erol’un takdimi ile başladı.

Eğitimci Yazar Mahmut Balcı Sivil toplum kuruluşlarının, eğitim üzerine faaliyet yapan derneklerin ve eğitimcilerin; eğitime, öğretime ve meslekle ilgili konuları konuşmalarını çok önemsediğini belirterek şunları söyledi:

balalcicic.png

‘Gerek yaşadığımız mahallede ve gerekse yaşadığımız şehirlerde bazı sosyal sorunlarımız var. Eğer Türkiye’nin önemli sivil toplum kuruluşları gençlik, boşanma, ailevi sorunlar ve madde bağımlılık gibi sorunları konuşmaya başlamış ise demek ki bazı alanlarda ciddi riskler yaşanıyor. Biz eğitimcilerin görevi bu sorunların çözümüne katkıda bulunacak faaliyetler yapmak olmalıdır. Eğitimcilerin kendi meselelerini konuşmalarını, bu tür faaliyetlere katılmalarını önemsiyorum. Emek verenlere ve vesile olanlara da çok teşekkür ediyorum. Yaşanan sorunları konuşarak, belli yerlere ileterek çözülmesine katkıda bulunabiliriz. Merkezinde adanmış özelliği öğretmen ve adanmış okul idarecisinin olmadığı değişikliklerin başarı şansı az olur. Milli Eğitim Bakanlığının yayınladığı Eğitim 2023 Vizyon Belgesini önemsiyoruz. Bu belgenin başarısı biz eğitimcilerin destek ve katkıları ile olacaktır. Aksi halde yapılan değişikliklerin bir anlamı olmaz. Adanmışlık sadece eğitimcilerden beklenmemeli. Adanmışlık herkesin yaştan insanın ve mesleğini yapan her eğitimcinin derdi olmalıdır. Adanmış eğitimcilerin muhatabını değerli görmeli, mesleğini sevmeli, kitabın ve hikmetin peşinde koşmalı, yaptığı işi İbadet bilinciyle yapmalı, öğrencilerin ihtiyaçlarını bilmeli, öğrencileri keşfetmeli, öğrencilere rehberlik yapmalı, onlarla birlikte kültürel sosyal faaliyetler yapmalı.’

balccici.jpg

Eğitimci Yazar Mahmut Balcı’nın verdiği seminerde öğretmenlik mesleğinin güncel sorunları, adanmış öğretmen olmayı olumsuz etkileyen faktörler, adanmış öğretmenlerin özellikleri, adanmış öğretmenlerin ilham alacağı isimlerden bazıları hakkında verdiği bilgilendirmeler yanında kendi mesleki tecrübelerini de aktardığı program okunan şiir ve ezgilerle devam etti.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113