• BIST 9733.17
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C

Vala Gedik’in Ardından...

Vala Gedik’in Ardından...
Gedik Holding Onursal Başkanı merhum Halil Kaya Gedik’in eşi Vala Gedik, 1938 yılında, Uşak eşrafından Hacim ailesinin 2. evladı olarak Uşak’ta dünyaya geldi.

Sekiz kardeş idiler. Vala Gedik, öğrenimini Uşak Kız Enstitüsünde tamamladı, 1959 yılında yine Uşak’ın tanınmış ailelerinden Hakkı ve Ümmühan Gedik’in oğulları Halil Kaya Gedik ile evlendi.

Vala Hanım  çalışkan, sorumluluk sahibi, sağlam ve kuvvetli bir karaktere sahipti. Sadece yakınlarına değil hiç tanımadığı kişilere dahi iyilik yapmaktan son derece memnuniyet duyar,  yardımda bulunduğu kişilerin kendisine hissettirdikleri ile motive olur ve her zaman daha fazlasını yapmak için çaba gösterirdi.

Vala ve Halil Kaya Gedik çifti, Halil Bey’in Tülomsaş ‘daki  kaynak mühendisliği görevi dolayısı ile 1958 -1964 yılları arasında yaşamlarını Eskişehir’de sürdürdüler. Vala Hanım, genç yaşta sanayi ha­yatına atılmış bulunan Halil Bey’e iş hayatında sürekli destek oldu. Bu arada oğulları Hakkı ve kızları Hülya dünyaya geldi. 1964 yılından itibaren Gedik Ailesi, Eskişehir’deki yaşantılarını Halil Bey’in Kaynak Elektrotları üretimi yapan yabancı bir firmadan iş teklifi alması dolayısıyla İstanbul’a taşımaya karar verdiler.

Halil Kaya Gedik, 1994 yılında “Gedik Eğitim ve Sosyal Yardım Vakfı (GEV)’ nın kurulmasından sonra bu topraklardan kazandığını bu toprağın insanlarına verme düşüncesiyle bir çok hayır işlerine imza attı. 

Vala Hanım  ihtiyaç sahiplerine ve özel gereksinimi olan kişilere  yardım etmeyi, insan olmanın doğal bir görevi olarak görürdü ve büyük bir özen ve duyarlılık içinde bu görevini hayatının sonuna kadar sürdürdü. Vala Hanım’ın yardımsever kişiliği Halil Bey’in de kazandığımızı toplum ile paylaşmalıyız ilkesi ile bütünleşince Gedik Ailesi ülkemize birçok eğitim kurumları kazandırmış oldu. Halil Bey, her alanda kendisine destek olan ve iş başarısında de rolünün büyük olduğuna inandığı eşi için devlete bağışlanan tüm eğitim kurumlarına kendi adı yerine eşinin adının verilmesini uygun gördü.

Gedik Ailesi, 1990’lı yıllarda önce İstanbul’da, daha sonra Uşak’ta çok sayıda eğitim-öğretim ve sağlık tesisleri yaptırıp Türk halkına armağan etmiştir. Bu arada, “İstanbul Gedik Üniversitesi” Gedik Ailesinin hayır işleri­ni taçlandırmıştır.

Gedik Ailesi tarafından yaptırılan, Türk halkının hizmetine sunulmak üzere devletimize armağan edilen ve Vala Gedik’in adını taşıyan eğitim kuruluşları O’nun adını ve hayırsever kişiliğini yaşatmaktadır:

*Vala Gedik İlköğretim ve İş Okulu-Tuzla/İstan­bul 1996 (Eğitilebilir Zihinsel Engelli Çocuklara özel eğitim binası.)

*Vala Gedik İlköğretim ve İş Okulu-Tuzla/İstan­bul 1999 (ilave olarak aynı çocuklara dershane ve atölye binası)

*Vala Gedik İlköğretim ve İş Okulu-Uşak 1999 (dershane bloğunda eğitilebilir zihinsel engelli çocuklara özel eğitim verilmektedir.)

*Vala Gedik İlköğretim ve İş Okulu-Uşak 2006 (mevcut dershane bloğuna ek olarak atölyeler ve spor salonu bloğu)

*Vala Gedik Orta Öğretim Pansiyonu-Uşak 2005 (250 kız, 250 erkek öğrenci için 2 blok)

*Vala Gedik Lisesi–Uşak 2006 (24 derslikli ve 720 öğrenci kapasiteli binada laboratuvar ve spor salonları)

Vala Gedik’in zihinsel engelli çocuklar konusun­daki hassasiyeti, “eğitimde feda edilecek tek bir fert yoktur” felsefesinden yola çıkılarak okullarla hayat bulmuştur. Kendisinin İstanbul’daki ve Uşak’taki  kendi adını taşıyan eğitim kurumlarına her fırsatta ziyarette bulunarak çocuklar ve aileleri ile bir araya gelip, her türlü ihtiyaçlarının karşılanması konusunda titizlik gösterdiği de tanıyanların malumudur.

Vala Gedik 9 Temmuz 2014 tarihinde bizleri derin bir üzüntü içinde bırakarak, aniden hayata gözlerini yumdu. Ondan geriye kalan ise mutlu ettiği, sevindirdiği kişiler, kendi adını taşıyan 4 adet zihinsel özürlü eğitim kurumları 1 adet erkek, 1 adet  kız öğrenci yurdu, 1 adet adını taşıyan lisesinde okuyan çocuklar…  

Bizler İstanbul Gedik Üniversitesi’nin çeşitli faaliyetlerinde değerli kurucumuz Halil Kaya Gedik’i ve eşi Vala Gedik’i verimli yaşam sürelerinde topluma kazandırdıkları ile büyük bir minnet, saygı ve rahmetle anıyoruz.

unnamedm.jpg

oo.jpg

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113