• BIST 9091.57
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

Üsleri ifşa olan ABD iyice çıldırdı

Üsleri ifşa olan ABD iyice çıldırdı
Terör örgütü YPG'yi silaha boğan ABD, Suriye üzerindeki kirli planları ifşa oldukça çıldırdı.

ABD'nin PKK/PYD'ye destek için kurduğu üslerin konumlarını ve işlevlerini Anadolu Ajansı'nın detaylı şekilde paylaşmasının ardından Pentagon da açıklama yaptı...

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Anadolu Ajansının yerel kaynaklardan elde ettiği bilgilerle hazırladığı "Suriye'de 10 noktada PKK/PYD'ye ABD desteği" başlıklı haberine yönelik açıklama yayınladı.

Yazılı açıklamada AA'nın haberi yalanlanmazken, ABD'nin veya DEAŞ karşıtı koalisyon kuvvetlerinin Suriye'de bulundukları bölgelerin "güvenlik gerekçesi ile açıklanmadığı" ifade edildi.

Açıklamada, "Hassas bilgilerin açıklanması Koalisyon kuvvetlerini gereksiz risklere maruz bırakıyor ve DEAŞ'ın yenilmesi için devam eden operasyonları akamete uğratma potansiyeli taşıyor." iddiasında bulunuldu.

DEAŞ'ın bölgenin istikrarına en büyük tehdit olduğu ve Suriye'deki tüm tarafların DEAŞ'ın yok edilmesine odaklanması gerektiği ifade edilen açıklamada şunlar kaydedildi:

"Bu habere katkı sağlayan kaynakları bağımsız olarak doğrulayamayız, ancak bir NATO üyesinin yetkilileri hassas bilgileri açıklamak suretiyle kasten kuvvetlerimizi tehlikeye atmışsa bundan büyük kaygı duyarız. Bu kaygılarımızı Türk Hükümetine ilettik."

SAHADAKİ KAYNAKLARA DAYALI ÇALIŞMA
AA muhabirlerinin yerel kaynaklardan derlediği bilgilere dayanarak hazırladığı haberde, ABD'nin iki hava üssü dışında Suriye'de PKK/PYD kontrolündeki bölgelerde 8 askeri noktaya sahip olduğu belirtilmişti. Bu 8 noktada top atışı, hava saldırısı için irtibat görevlisi, askeri danışman, eğitim sorumlusu, operasyon planlama sorumlusu ve aktif çatışma içinde yer alan birliklerin konuşlu bulunduğu kaydedilmişti.

Terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD, Suriye'nin kuzeyinde Türkiye sınırı boyunca doğuda Haseke, Rakka ilinin kuzeyi ve Halep'in doğusundaki Münbiç ile kuzeybatısındaki Afrin ve Tel Rıfat ilçelerini işgal ediyor. ABD'nin Suriye'de müttefik olarak nitelediği PKK/PYD mensupları, ülke genelinde Suriye Demokratik Güçleri (SDG) adını kullanıyor.

Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113