• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

Ünlü fizikçi lise öğrencileriyle buluştu

Ünlü fizikçi lise öğrencileriyle buluştu
Tuzla Milli Eğitim Müdürlüğü, “Bilim Buluşmalarında” dünyaca ünlü fizik profesörü Nihat Berker’i Lise öğrencileriyle buluşturdu.

TUZLA GEÇTİĞİ BİLİM İNSANLARI İLE BULUŞUYOR

Tuzla Milli Eğitim Müdürlüğü’nün İkinci yılında devam eden, bilim yolculuğunun; bu ayki konuğu Prof. Dr. Nihat Berker oldu.

Programın açılış konuşmasını yapan Tuzla Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alireisoğlu; “Biz Tuzla Milli Eğitim Müdürlüğü olarak lise öğrencilerimizin kendi geleceklerini tasavvur konusunda ilham alabilecekleri bilim insanlarıyla buluşturmayı hedefledik. Bunun çocuklarımız için faydalı olacağını düşündük ve gördük. Dünyanın en iyi bilim insanlarıyla buluşmaları eğitim ortamında çocuklarımızın kariyer planlamasına katkı sağlayacaktır. Bu günde dünyaca ünlü fizik profesörümüz Nihat Berker aramızda. Kendisine programımıza teşrif ettiği için hoş geldiniz diyorum. Bu süreçte, programa desteğini veren Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’ ya teşekkür ediyorum.” dedi.

Nihat Berker; Kadıköy’den başlayan bilim yolculuğunu; Fransa, ABD ve ardından tekrar Türkiye’ye dönüş serüvenini öğrencilerle paylaştı. Çalışmanın ne kadar önemli olduğunu birçok kez vurgulayan Berker, bir öğretmenin en büyük başarısının kendinden daha iyi kaç öğrenci yetiştirdiğine bağlı olduğunu belirtti.Başarı hazzını tatmanın, başarıya götüren önemli bir yol olduğunu ve bu olgunun azim ile birleştiği zaman, hiçbir faktörün bizlere engel olamayacağını söyledi.

bilimim--14.30.png

38 yıldır liselilere ‘gönüllü fizik dersi’ veren Berker, üniversitelerimizde iyi öğrencilerimizin olduğunu fakat liselerimizde çok daha iyi öğrencilerimizin olduğunu ve bu sebeple en yoğun dönemlerinde bile lise yaz kamplarını ihmal etmediğini belirtti.

Gazeteci olmayı hedeflerken, 17 yaşında burslu olarak gittiği  (Massachusetts Institute of Technology) MIT’de 4 sene içerinde hem fizik hem kimya bölümlerinden çift lisans ile mezun olduğunu ve 32 yıl aynı üniversitede Emeritus profesör olarak çalıştığını söyledi.İnsanların dünyaya bir kez geldiğini ve sevdiği işi en iyi şekilde yapmayı hakkettiklerini düşündüğünü belirtti.

Öğrencilerin sorularını cevaplayan Berker, öğrencilerle fotoğraf çektirdi.

Program hediye takdimiyle son buldu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113