• BIST 8718.11
  • Altın 2243.646
  • Dolar 32.3307
  • Euro 35.1486
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C

Üniversite açılış töreninin onur konuğu oldu

Üniversite açılış töreninin onur konuğu oldu
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın Onur Konuğu olarak katıldığı ve Piri Reis Üniversitesi kurucu rektörü Üyesi Prof. Dr. Osman Kamil Sağ’ın açılış dersini verdiği Piri Reis Üniversitesi 2017-2018 Akademik Yılı Açılış Töreni, Deniz Kampüsü konfer

Başkan Yazıcı: Heyecan Duyduğumuz İşlerde Başarılı Oluruz

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın Onur Konuğu olarak katıldığı  ve Piri Reis Üniversitesi kurucu rektörü Üyesi Prof. Dr. Osman Kamil Sağ’ın açılış dersini verdiği  Piri Reis Üniversitesi 2017-2018 Akademik Yılı Açılış Töreni, Deniz Kampüsü konferans salonunda  gerçekleştirildi.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törene Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın yanı sıra  Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Galip Zerey, Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürü Salih Özpak, Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Hızırreis Deniz, IMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve Piri Reis Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Metin Kalkavan, Türk Deniz Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Süalp Ömer Ürkmez ve diğer devlet yetkilileri ile protokol erkanı, Piri Reis Üniversitesi Mütevelli Heyeti üyeleri akademisyenleri , çok sayıda öğrenci ve  öğrenci velileri de  katıldı.

Öğrencilerimiz, Tuzla’da Mutlu ve Huzurlu  Açılış konuşmasını gerçekleştiren Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Oral Erdoğan, “Piri Reis Üniversitesi’nde 3 Fakülte ve 1 Denizcilik Meslek Yüksekokulu 2 Enstitü ile eğitim yapıyoruz. Piri Reis Üniversitesi denizciliğe odaklanan bir tema üniversitesidir. Üniversitemizde denizcilik dışındaki dallarda okuyan öğrencilerimizin de denizcilik konusunda kaynaşmasını istiyoruz ve eğitim planlarımızı buna göre organize ediyoruz. Üniversitemizde görev yapan 195 akademisyenimize, 97 idari personelimize ve taşeron olarak hizmet aldığımız kişilere, Türk Deniz Eğitim Vakfı’na,  Deniz Ticaret Odasına ve denizcilik camiasına çok teşekkür ediyorum. Ayrıca Açılış dersini yapacak olan kurucu rektörümüz  Prof. Dr. Osman Kamil Sağ’a bizi kırmadığı için teşekkür ediyorum.” diye konuştu. Bütün katılımcılara teşekkür eden Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Oral Erdoğan, “Bugün burada bulunan ve Tuzla’nın eğitim kenti olmasında, öğrencilerimizin Tuzla’da mutlu huzurlu olmasını sağlayan ve  Piri Reis Üniversitesi’nin kuruluşunda büyük katkısı olan Tuzla Belediye Başkanı Sayın Dr. Şadi Yazıcı’ya teşekkürü bir borç bilirim. Bütün öğrencilerimize başarılı sağlıklı bir üniversite hayatı diliyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.
Açılış Dersini Piri Reis Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Osman Kamil Sağ yaptı. Prof.Dr. Sağ, temel mühendislik dersindeki gözlemlerini aktardı.
Piri Reis Üniversitesi’nin vizyon ve misyonuna değinen Piri Reis Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Metin Kalkavan da Piri Reis Üniversitesi’nin kuruluşundan bugüne çok büyük yol kat ettiğini dile getirdi. Kalkavan, sözlerini şöyle sürdürdü; “Dr. Şadi Yazıcı’ya teşekkür ederim Müthiş bir eğitim aşığı ve bize olan katkısı yadsınamaz. Piri Reis Üniversitesi gibi değerli bir eser yüzlerce gemiyle marinayla kıyaslanamaz. Bunu başarmak biz denizcilerin rüyasıydı ve Piri Reis Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı  olarak bütün DTO üyelerine candan gönülden şükranlarımı sunuyorum.  Emeği geçen herkese teşekkür ederim yeni yılda başarılar dilerim.” Protokol konuşmaları Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Zerey ile devam etti. 

Heyecan Duyduğumuz İşlerde Başarılı Oluruz
Törene onur konuğu olarak katılan Tuzla Belediye Başkanı Sayın Dr. Şadi Yazıcı,  öğrencilere sosyal sorumluluk projelerine mutlaka katılmalarını ve hedeflerini belirlemelerini söyledi. Başkan Yazıcı, “Tuzlamıza değer katan bu üniversitemizi bir demirbaş olarak görüyoruz ve her zaman içinizden biri olarak da mutluluk duyacağım. Spesifik bir üniversite olan Piri Reis Üniversitesi 76 vakıf üniversitesi arasında bize ilham kaynağı olmuştur. Biz marina yaptık ama siz üniversite kurdunuz. Üniversite kurmanın zor ama keyifli olduğunu biliyoruz. Emeği geçen herkese yürekten teşekkür ederim. Ülkem adına, Tuzla adına böyle üniversiteye sahip olmaktan mutluluk duyuyorum. Denizlere hakim olan dünyaya hakim olur. Bu realite devam ediyor ve bunu sağlayacak olan sizlersiniz.” diye konuştu.
Başkan Yazıcı, meslek sevgisi konusunda öğrencilere şu tavsiyelerde bulundu: “Dünya çapında bir denizci yetiştirmek için iyinin iyisini hedeflemek lazım. Mesleğimizi daha iyi noktaya getirmek gerekiyor. Dünya çok hızlı ilerliyor. Dünden daha hızlı olmak zorundasınız. Sevgi ve heyecan olmayan hiç bir iş başarıya ulaşmaz. Heyecan duyduğumuz işlerde başarılı oluruz. Mesleğimizi sevmiyorsak başarılı olmayız. Korkularımızı yendiğimiz zaman her şeyin daha iyi olacağına yürekten inanıyorum. Sürekli öğrenerek dolu dolu bir eğitim hayatı diliyorum. Emeği geçen herkese yürekten teşekkür ediyorum. Onur konuğu olarak burada bulunmaktan çok mutlu oldum.”
Törenin sonunda bu sene  Piri Reis Üniversitesi’nde bölüm ve programlarına birincilikle yerleşen öğrencilere çeşitli ödüller verildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113