• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

Tuzla'ya Fen ve Sosyal Bilimler Lisesi!

Tuzla'ya Fen ve Sosyal Bilimler Lisesi!
Tuzlada Bir İlk! Mahir İz İmam Hatip Fen ve Sosyal Bilimler Lisesi Oldu

Tuzla Mahir İz Anadolu İmam Hatip Lisesi 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılından itibaren Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler Anadolu İmam Hatip Lisesi Kapsamına Alındı.

 

Tuzla’nın tek erkek Anadolu İmam hatip Lisesi olma özelliği taşıyan Mahir İz Tuzla’da bir ilki başardı.

Açılalı 3 yıl gibi kısa bir zaman olan Okul yaptığı çalışmalar ve başarıları ile ilk yıldan itibaren kısa sürede adından başarı ile söz ettirmeyi başarmıştı.

Başarılı okul idaresi ve kaliteli öğretmen kadrosu ile büyük başarı yakalayan Tuzla Mahir İz Anadolu İmam Hatip Lisesinin bu başarısı Milli Eğitim Bakanlığının da dikkatini çekti.

MEB Din Öğretimi Genel Müdürlüğü aldığı kararla Mahir İz İmam Hatip Lisesini 2017-2018 eğitim öğretim yılından itibaren Proje uygulanan okullar kapsamına aldı.

Okul puanlarının Ortaöğretime geçişte bir hayli  yükseleceği tahmin ediliyor.

Okulun 2017-2018 Eğitim Öğretim yılında kontenjanı ise 68.

Konu ile ilgili görüşlerini aldığımız Okul Müdürü Mustafa ARSLAN

Çok şükür yaptığımız çalışmalar ve emeklerimiz neticesini verdi. Okulumuz resmen İMAM HATİP FEN VE SOSYAL BİLİMLER PROJE OKULU oldu. Milli Eğitim Bakanlıği 'Özel Program ve Proje Uygulayan Okullar' kapsamında Din öğretimi Genel müdürlüğü tarafından yapılan resmi açıklama ile okulumuzun proje onayı bakanlık tarafından kabul edildi. Böylece Okulumuz Tuzla’da ilk ve tek İmam Hatip Fen ve Sosyal Bilimler Lisesi olmayı başararak Türkiye’de en gözde proje okulları arasında yerini almıştır. TUZLA MAHİR İZ ANADOLU İMAM HATİP FEN VE SOSYAL BİLİMLER LİSESİ olarak bu projede en çok emeği geçen başta İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze,  İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Ahmet ALİREİSOĞLU’na, Din Öğretimindne sorumlu şube müdürümüz Soner CAN’a, Okul İdarecilerimiz, öğretmenlerimiz, velilerimiz, öğrencilerimiz ve bizleri destekleyen tüm gönül dostlarımıza sonsuz teşekkür ederim.” dedi.

Tuzla Mahir İz Anadolu İmam Hatip Lisesi aynı zamanda inşaatı başlamış olan 1- 1 buçuk yıl gibi  kısa bir süre sonra  tamamlanması beklenen yeni binasına geçmeyi planlıyor. 

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113