• BIST 9693.46
  • Altın 2507.077
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8134
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C

Tuzla'ya Fen Lisesi Müjdesi!

Tuzla'ya Fen Lisesi Müjdesi!
Tuzla’nın tek erkek Anadolu İmam Hatip Lisesi olma özelliği taşıyan Mahir İz Fen lisesi oldu.

TUZLA’YA FEN VE SOSYAL BİLİMLER PROJE OKULU AÇILIYOR!

Açılalı 4 yıl gibi kısa bir zaman olmasına rağmen Okul yaptığı çalışmalar ve başarıları ile ilk yıldan itibaren kısa sürede adından başarı ile söz ettirmeyi başarmıştı.

Başarılı okul idaresi ve kaliteli öğretmen kadrosu ile büyük başarı yakalayan Tuzla Mahir İz Anadolu İmam Hatip Lisesi Milli Eğitim Bakanlığının aldığı kararla 2018-2019 eğitim öğretim yılından itibaren Türkiye genelinde sınırlı sayıdaki hem sınavlı okul hem de Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu kapsamına aldı.

Okul taban puanın en az 460 civarında olacağı tahmin ediliyor.

Okulun 2018-2019 Eğitim Öğretim yılında kontenjanı ise 90.

Tercih Kodu:12642

Konu ile ilgili görüşlerini aldığımız Okul Müdürü Mustafa ARSLAN: “Çok şükür yaptığımız çalışmalar ve emeklerimiz neticesini verdi. Okulumuz resmen FEN VE SOSYAL BİLİMLER PROJE OKULU oldu. Milli Eğitim Bakanlığı 'Özel Program ve Proje Uygulayan Okullar' kapsamına Bakanlık onayı ile kabul edildi. Böylece Okulumuz Tuzla’da ilk ve tek Fen ve Sosyal Bilimler Programı uygulayan proje okulu olmayı başararak Türkiye’de en gözde proje okulları arasında yerini almıştır. TUZLA MAHİR İZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ FEN VE SOSYAL BİLİMLER ROJE OKULU olarak bu projede en çok emeği geçen başta İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Ahmet ALİREİSOĞLU’ na,  Okul İdarecilerimize, öğretmenlerimize, velilerimize, öğrencilerimize ve bizleri destekleyen tüm gönül dostlarımıza sonsuz teşekkür ederim.” dedi.

Okul Müdürü Arslan konuşmalarına şöyle devam etti. ”Okulumuzda fen liseleri ve sosyal bilimler liseleri ile aynı müfredat uygulanacak olup öğrencilerimiz fen liselerinden mezun olan öğrenciler gibi hukuk, mühendislik, tıp vb. aynı fakülteleri kazanma şansına sahiptirler.

Amacımız; millî ve manevi değerlerine bağlı, çağın gerektirdiği akademik bilgi ve beceriye sahip, öz güvenli, topluma yön verecek, geleceğimizi aydınlatacak, güzel ahlaklı, insanlığa faydalı geleceğin bilim adamlarının, din adamlarının ve devlet adamlarının temelini atmaktır.” Dedi.

Tuzla Mahir İz Anadolu İmam Hatip Lisesi gelecek eğitim öğretim yılında yapımı tamamlanmak üzere olan zamanla yurdu ve spor salonu olacak olan yeni modern binasına geçmeyi planlamaktadır.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113