• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

Tuzla'da yatırım bütçesinde müthiş artış

Tuzla'da yatırım bütçesinde müthiş artış
Tuzla Belediyesi?nin 2016 yılı bütçesi 233 Milyon TL. olarak belirlendi. Bütçenin yüzde 70?ine yakın kısmını yatırım ve belediyeciliğin ana hizmetlerine ayırdıklarını belirten Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, ?Tuzla, yaptığımız yatırımlarla değer k

Tuzla Belediye Meclisi’nin ekim ayı meclis toplantısının 3. oturumunda, belediyenin 2016 yılı bütçesi ve performans programının görüşmeleri gerçekleştirildi. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, belediyenin 2016 yılı performans programı ve bütçesini slayt gösterimi eşliğinde sundu. Tuzla Belediyesi’nin hizmetlerini 2009-2015 dönemi ve 2016 yılı hedefleri ana başlığıyla özet halinde anlatan Başkan Yazıcı, “Sosyal ve katılımcı belediyecilik anlayışı ile yaşam kalitesi yüksek bir kent oluşturmayı hedefledik. Yüksek hayat kalitesi sunan lider belediye olma vizyonu ile 2016 yılı bütçesi, her yıl yaptığımız gibi daha ergonomik, daha sürdürülebilir, daha iyisini sunan, daha tasarruflu ve geleceğe dair sağlam adımlarla yürüyen bir bütçe anlayışı taşıyor.” dedi. 

Bütçenin Yüzde 70’i Yatırım ve Hizmetlere Ayırıyoruz

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, belediyenin kaynak yönetiminde dikkat ettiği hususları paylaştı. Bütçede ana hizmetlere yüzde 50, yatırımlara yüzde 20 pay ayırmaya özen gösterdiklerini belirten Başkan Yazıcı, bütçelerin yıllara göre dağılımında gerçekleşme oranının yüzde 92 seviyesinde bulunduğunu vurguladı. Başkan Yazıcı, şu şekilde konuştu: “2009’da 50 milyon olan bütçemizi 2016 yılında 233 milyona çıkardık. Bütçemizin her yıl yüzde 92 oranında gerçekleşme oranı var. 7 yılda gerçekleşen gelir bütçemizin yüzde 63’ü vergi, harç ve ücretlerden oluşan öz gelirlerimizden karşılanmıştır. Fen İşleri, Park ve Bahçeler, Temizlik gibi belediyeciliğin çok önemli ana unsur hizmetlerine daha büyük oranda pay vererek diğer işlemlerimizi de yapıyoruz. Diğer tüm hizmetlerimiz de çok önemli ama ana hizmetlerimizi asla ihmal etmeden yatırımlara daha çok bütçe oranı ayırarak hizmetimizi sürdürüyoruz. Bütçemizin yüzde 20’sinden fazlasını direk olarak yatırımlara, yüzde 50’sine yakın kısmını da ana hizmetlere ayırarak önemli bir yatırım yaptığımıza inanıyorum. Tuzla, yaptığımız yatırımlarla değer kazanıyor. Tuzla, kıymetleniyor. Tuzla’da yaptıklarımızla imkansızı başarıyoruz. Kamu yönetiminde bir özel şirket mantığıyla kamunun kaynaklarının iyi kullanılacağını düşünüyor ve bunu savunuyoruz. Asli görevimiz olan halka hizmeti en uç noktaya kadar ulaştırırken bunu en ergonomik şekilde gerçekleştirilmesine özen gösteriyoruz. Amacımız, vatandaşımıza en iyi şekilde hizmet sunabilmek ve daha yaşanılabilir Tuzla oluşturmaktır”


Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın sunumunun ardından AK Parti Grup Başkan Vekili Mehmet Kinsiz ve CHP Grup Başkan Vekili Naci Aydın, gruplar adına konuşmalarını gerçekleştirdi. Başkan Yazıcı, Naci Aydın’ın konuşmasının ardından eleştirilere yanıt verdi. Tuzla Belediyesi’nin 2016 yılı bütçesi oy çokluğuyla kabul edildi.



  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113