• BIST 9079.97
  • Altın 2309.701
  • Dolar 32.3391
  • Euro 35.0977
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C

Tuzla'da seçim vardı!

Tuzla'da seçim vardı!
Tuzla Belediyesi, 2. halk oylamasını İçmeler Mahallesi Ankara Caddesi Trafik Düzeni konusunda düzenledi.

İçmeler Mahalle Muhtarlığı’nda düzenlenen halk oylamasına katılan 643 seçmenin 466’sı tek taraflı park yasağı uygulanması kararını aldı.
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın ortak aklı harekete geçirdiği halk meclisleri ve halk oylamaları devam ediyor. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Postane ve Cami Mahallesi sakinlerinin katılımıyla düzenlenen İstasyon Caddesi Yayalaştırma Projesi halk oylamasının ardından ilçedeki 2. halk oylamasını 26 Kasım 2017 Pazar günü İçmeler Mahallesi’nde düzenledi. İçmeler Mahallesi sakinleri, muhtarlıkta kurulan sandıkta oy kullanarak Ankara Caddesi’nde tek yönlü ulaşım, tek taraflı park yasağı ve caddenin mevcut haliyle kullanımı seçeneklerini oyladı. 

Halk Oylamasında İlk Oyu Muhtar Muammer Pehlivan Kullandı
16 Nisan 2017 halk oylamasındaki seçmen listesine göre gerçekleştirilen halk oylaması, zabıta ekiplerinin saat 10.00’da sandıkları mühürlemesi ile başladı. Mühürlemeden itibaren tüm işlemlerin kamera ile kayıt altına alındığı halk oylamasında ilk oyu İçmeler Mahallesi Muhtarı Muammer Pehlivan kullandı. Vatandaşlar kimliklerini göstererek oy pusulasını alıp kabine girdi, oyunu kullandı ve seçmen listesindeki imza alanını imzalayarak muhtarlıktan ayrıldı. Oy verme işlemi saat 16.00’ya kadar sürdü. Saat 16.00’da muhtarlığın kapısı kapatılarak oy sayımına geçildi. 

İçmeler Mahallesi Sakinleri, Tek Taraflı Park Yasağı Uygulanması Kararını Verdi
Tuzla Belediyesi tarafından düzenlenen İçmeler Mahallesi Ankara Caddesi Trafik Düzeni Halk Oylamasında kullanılan oyların sayım işleminde de demokrasinin bir güzelliği daha yaşandı. Oy sayma işlemini AK Parti Tuzla Belediye Meclis Üyeleri’ni temsilen Derya Bacacı, CHP Tuzla Belediye Meclis Üyeleri’ni temsilen Önder Polatoğlu ve İçmeler Mahallesi Muhtarı Muammer Pehlivan birlikte gerçekleştirdi.
İçmeler Mahallesi halk oylamasında 643 seçmen oy kullandı. 132 seçmen caddede tek yönlü ulaşım, 466 seçmen tek taraflı park yasağı, 29 seçmen caddenin mevcut haliyle kullanımı yönünde oy kullandı. 16 seçmenin oyu, 2 veya 3 seçeneği birlikte mühürlediği için geçersiz sayıldı. 

İçmeler’de Tarihi Bir Gün Yaşıyoruz
İçmeler Mahallesi Muhtarı Muammer Pehlivan, halk oylamasının ardından yaptığı açıklamada “Ankara Caddesi’nde trafik yoğunluğu yaşanıyor ve bu konuda sıkıntılar oluşuyor. Mahallemizde hem vatandaşlarımız hem de araç sürücüleri mağdur oluyordu. Ankara Caddesi’nde sözlü tartışmalar ve kavgalar da oluyordu. Belediye Başkanımız Dr. Şadi Yazıcı halkın bu konudaki talep ve şikayetleri üzerine bu halk oylamasını düzenledi. Belediyemiz, vatandaşımızın verdiği kararı uygulayacak. Bugün İçmeler’de tarihi bir gün yaşıyoruz. Belediye Başkanımıza ve halk oylamasına katılan vatandaşlarımıza teşekkür ederim” ifadesini kullandı. 

Başkan Yazıcı: İçmeler Mahallesi Sakinlerinin Kararını Uygulayacağız
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, İçmeler Mahallesi halk oylamasına katılan vatandaşlara teşekkür etti. Vatandaşların halk oylamasında verdiği kararı uygulayacaklarını belirten Başkan Yazıcı, “İçmeler Mahallesi’nde bugün bir demokrasi şöleni daha yaşandı. İçmeler Mahallesi sakinleri halk oylamasında Ankara Caddesi’nde tek taraflı park yasağı uygulanması kararını verdi. Biz de belediye olarak halkımızın verdiği kararı uygulayacağız. İçmeler Mahallesi ve Tuzla’ya hayırlı olsun” dedi.

icmeler-halk-oylamasi-1.jpg

icmeler-halk-oylamasi-3.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113