• BIST 8718.11
  • Altın 2245.336
  • Dolar 32.3297
  • Euro 35.1889
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 1 °C

Tuzla'da özel çocuklar, yeteneklerini sergilediler

Tuzla'da özel çocuklar, yeteneklerini sergilediler
Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı Özel Çocuklar Komisyonu’na kayıtlı 30 özel çocuğumuz, yıl içerisinde yaptığı çalışmaları resim sergisinde bir araya getirdi.

Sergide 12 farklı teknikle hazırlanan 222 eser sergilendi.
Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı Özel Çocuklar Komisyonu’nun Tuzla Belediyesi Rumeli Kültür Merkezi’nde düzenlediği resim sergisinin açılışına Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın eşi Dr. Fatma Yazıcı, Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcıları, birim müdürleri, meclis üyeleri, Vala Gedik Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi Okul Müdürü ve öğrencileri, Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı Özel Çocuklar Komisyonu’ndan sorumlu gönüllü Filiz Saltan ve Kadın Kent Gönüllüleri, özel çocuklarımız ve aileleri katıldı.

derya-5.jpg

12 Farklı Teknikle Hazırlanan 222 Eser Sergilendi
“Özel Çocuklarımız”ın yıl boyunca Gönül Elleri Çarşısı’nda düzenlenen ücretsiz kurslarda el emeği ile hazırladığı Engelliler Haftası’na özel resim sergisinde 12 farklı teknikle hazırlanan 222 eser sergilendi. 10 adet mozaik çalışması, 30 adet pastel boya ve suluboya çalışması, 10 adet guaş boya, 20 adet kağıt kesme sanatı, 15 adet akvaryum çalışması, 10 adet dekoratif resim, 8 adet desen süsleme, 10 adet maske yapımı ve boyama çalışması, 10 adet yağlı boya çalışması, 20 adet puzzle, 17 natürmort çalışması, 2 karakalem çalışması, 30 adet kozalaktan boyama, 30 adet çeşitli boylarda yapılan kese kağıtları sergilendi.
Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı Özel Çocuklar Komisyonu Kadın Kent Gönüllüleri sergide Gönül Köşesi ile yer aldı. Ahşap boyama, file çeşitleri ve örgü tekniği ile süslenen terlik modelleri de Gönül Köşe’sinde yer aldı.

derya-i6.jpg

Yüreklerindeki Duyguyu İfade Etmişler
Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcısı Dr. Turgut Özcan, sergide eserleri yer alan ‘Özel Çocuklarımız’ı tebrik etti. Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı’na emekleri için teşekkür eden Özcan, “Sergiyi gezdik, her bir eseri tek tek inceledik. Gerçekten çok güzel eserler yapılmış ve yüreklerindeki duyguları ifade etmişler. Her eser çok güzel ve başarılı olmuş. Çok memnun olduk. ‘Özel Çocuklarımız’la Tuzla Belediyesi ve Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı olarak çok özel ilgileniyoruz. Böyle güzel bir programda bir araya geldiğimiz için hepinize ayrıca teşekkür ediyoruz” dedi.

derya-nulelleri3.jpg

“Özel Çocuklarımız”la Eğitimle, Gönüllere Dokunarak Olmazı Başardık
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın eşi Dr. Fatma Yazıcı, serginin çok büyük emeklerle hazırlandığını vurguladı. “Özel Çocuklarımız”ın Gönül Elleri Çarşısı ile ilk tanışmasından bugüne geçen süreci değerlendiren Dr. Fatma Yazıcı, “Bugün her yıl yaptığımız gibi yine çocuklarımızın el emeği göz nuru eserlerini sergiye çıkarttık. Bizler yıl boyunca ‘Özel Çocuklarımız’ı evlerinden alıp arak, onlara 6 alanda değişik aktivitelerle beraber bir takım eğitimler veriyoruz. Bu çalışmalarımızda bizlere destek veren gönüllü öğretmenlerimize, ailelerimize, belediyemize ve çocuklarımıza çok teşekkür ediyorum. Onlarla olmazı başardık. Onlar bizlere ilk geldiğinde konuşmak bile istemiyorlardı, iletişim kurmak istemiyorlardı, evden çıkmak istemiyorlardı. Biz birçok sorunu onlara eğitim vererek, gönüllü öğretmenlerimizle gönüllerine dokunarak, bir çok sorunu sevgi ile birlikte aştık. Artık eve gitmek istemiyorlar. Birçok alanda farklı işler istiyorlar. Mezun ettiğimiz ‘Özel Çocuklarımız’a yönelik şimdi mezuniyet alanlarında değişik el sanatları ürünleri yapıyoruz, hazırlıyoruz. “Özel Çocuklarımız”la çok aşamalar kaydettik. Belediye Başkanımız Dr. Şadi Yazıcı’ya ve Kadın Kent Gönüllüleri’ne, siz velilere desteğinizden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Velilerimize çocuklarınızı evinizden çıkardığınız için çok teşekkür ediyoruz. Güçlerimizi birleştirerek bu çalışmaları hep birlikte çok daha güzele götürmeyi amaçlıyoruz. Bizler sizin destekçiniziz, hep birlikte güçlerimizi birleştirirsek sorunlarımızı çok daha rahat çözebileceğimize inanıyorum” dedi.
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın eşi Dr. Fatma Yazıcı, “Özel Çocuklarımız” ile ilgili çalışmaların kapsamını arttıracaklarını söyledi. Dr. Fatma Yazıcı, yeni dönemdeki hedeflerini şu şekilde paylaştı: “Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı’nda “Özel Çocuklarımız”a yönelik işleri geliştirip dönüştürerek, büyüterek bütün çocuklarımıza dokunmaya çalışacağız. Bütün çocuklarımızın bizden haberdar olmasını sağlayacağız. Tuzla’da bütün engelli platformlarıyla, okullarımızla birlikte büyük bir platform kurarak inşallah büyük bir çatının altında çocuklarımıza daha faydalı olabilmeyi, onları daha fazla geliştirip dönüştürebilmeyi başarmak istiyoruz. Çocuklarımızın bu tür çalışmalara çok kolay ulaşması, sayılarının artması için yerel yönetimler olarak bunu yapmaya çalışıyoruz. Sayılarını arttırıp ulaşılabilirliğini çoğaltmaya çalışıyoruz. İnşallah önümüzdeki dönemlerde de bunu gerçekleştirmek istiyoruz”

“Özel Çocuklarımız” Mini Konser de Düzenledi
Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı Özel Çocuklar Komisyonu’na kayıtlı Özel Çocuklarımız, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın eşi Dr. Fatma Yazıcı’ya dekupaj tekniği ile yaptıkları el emeği tepsi hediye etti.
Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı Özel Çocuklar Komisyonu korosu şarkıları ile dinleyicilere müzik ziyareti verdi. Özel Çocuklarımızdan Erdem Tuna Cin “Gesi Bağları” türküsü, Fatma- Elif Günaydın “Oy Gelin Sevdalı Gelin” türküsünü solo seslendirerek herkesi duygulandırdı.
Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı’na kayıtlı “Özel Çocuklarımız”ın resim sergisi 25 Nisan 2019 Perşembe gününe kadar Tuzla Belediyesi Rumeli Kültür Merkezi’nde sergilenecek.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113