• BIST 9079.97
  • Altın 2300.464
  • Dolar 32.3187
  • Euro 35.088
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Tuzla'da 19 Mayıs'ın 100'üncü yılında büyük coşku vardı

Tuzla'da 19 Mayıs'ın 100'üncü yılında büyük coşku vardı
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 100. yılı Tuzla’da coşkuyla kutlandı. Tuzla’nın gençlerin başarıları Milli Mücadele’nin 100. Yılı törenlerinde ödüllendirildi.

Tuzla’da bayram kutlama programı Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başladı. Bayram kutlama töreni Tuzla Cezeri Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi bahçesinde gerçekleştirildi. Tuzla Cezeri Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi, Tuzla Anadolu Lisesi ve Özel Tuzla Nazmi Arıkan Fen Bilimleri Temel Lisesi işbirliğiyle hazırlanan kutlamalara Tuzla Kaymakamı Ali Akça ve eşi Ferahil Akça, Tuzla Deniz Harp Okulu Komutanı Tuğamiral Yalçın Payal, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alireisoğlu, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

sadidi-mayis6.jpg

Gençler Ülkemizin En Değerli Varlık Hazinesi
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende açılış konuşmasını Tuzla Cezeri Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi Müdürü Bahri Arabacı gerçekleştirdi.  Gençlerin bayramını kutlayarak onlara duydukları güveni dile getiren Arabacı, “Gençler, Milli Mücadeleyi nasıl omuzlarında taşıyarak 100. yılına getirdilerse bundan sonra da aynı azim ve kararlılıkla devam edeceklerdir.  Gençler ülkemizin en değerli varlık hazinesi, en temel güvencesi olmaya devam edeceklerdir.” dedi.

sadidi-ayis8.jpg
İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Tolga Demir de konuşmasında gençlerin toplumdaki yeri ve önemine dikkat çekerek “Gençler, sevgi, barış ve hoşgörü anlayışı içerisinde tüm sorunların üstesinden gelecek, birlik içerisinde hareket ederek geleceğin lider ülkesi Türkiye’yi daha güçlü bir hale getireceksiniz. Bu duygu ve düşüncelerle 100. yılında Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramınızı kutlarım” şeklinde konuştu.

Bize Destek Olun ve Güvenin
Törende Tuzlalı gençler adına Tuzla Cezeri Meslek Teknik ve Anadolu Lisesi 9. Sınıf öğrencisi Eren Karakelle konuştu. Karakelle, “Biz kendimize güveniyoruz, sizler de bizlere destek olun ve güvenin” dedi. Törene katılan lise öğrencileri hep bir ağızdan “Gençliğin Ata’ya Cevabı” isimli şiiri seslendirdi.
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlama töreni, lise öğrencilerinin hazırladığı spor ve halk oyunları gösterileri, müzik dinletisi ile sona erdi. Törene katılanlar Tuzla Cezeri Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi öğrencilerinin resim sergisini gezerek öğrencilerin sanatsal çalışmalarını inceledi.

Gençlerin Başarısı Bayramda Ödüllendirildi
Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen “100. Yılda 19 Mayıs” konulu şiir, resim ve kompozisyon dalında dereceye giren öğrencilere ödülleri Tuzla Kaymakamı Ali Akça, ve Garnizon Komutanı Tuğmiral Yalçın Payal ve Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı tarafından verildi.

‘100. Yılda 19 Mayıs’ Şiir Yarışması Sonuçları
1. Bircan Bektaş - Mehmet Tekinalp Anadolu Lisesi Öğrencisi
2. Hanife Nisa Eroğlu - Behiye Doktor Nevhiz Işıl Anadolu Lisesi
3. İsa Sağıroğlu - Mahir İz Anadolu İmam Hatip Lisesi

‘100. Yılda 19 Mayıs’ Resim Yarışması Sonuçları
1. İsa Ahmet Serin - Tuzla Cezeri Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi

‘100. Yılda 19 Mayıs’ Kompozisyon Yarışması Sonuçları
1.Aslıgül Rana Tuna - Özel Fen Bilimleri Anadolu Lisesi
2. Başak Oğuz - Mehmet Tekinalp Anadolu Lisesi öğrencisi
3. Sıla İnal - Tuzla Anadolu Lisesi öğrencisi

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113