• BIST 9548.09
  • Altın 2499.945
  • Dolar 32.4881
  • Euro 34.5791
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 19 °C

Tuzla Sahile 2 dev otopark geliyor!

Tuzla Sahile 2 dev otopark geliyor!
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Postane ve Cami Mahalleleri Halk Meclisi toplantısını Tuzla Belediyesi Rumeli Kültür Merkezi’nde düzenledi.

Başkan Yazıcı, Başkan Yardımcıları ve birim müdürleri ile birlikte 2 mahalle muhtarı, mahallede aktif çalışmalar yürüten sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ve sakinlerini misafir etti.
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, 2 mahallede yaptıkları hizmetleri hem tek tek anlattı hem de bu hizmetlerin sayısal verileriyle kent yaşamındaki etkilerine dikkat çekti. Postane ve Cami Mahallesi’nin deniz ve sahil şeridi avantajları ile çekim oluşturduğuna dikkat çeken Başkan Yazıcı, bunu karşılayacak altyapıyı da planladıklarını söyledi. Günü birlik ziyaretçilerin en önemli ihtiyacı olan otopark ihtiyacına bölgede biri 1200, diğer 571 araçlık 2 proje ile çözüm sağlayacaklarını söyledi. Başta Tuzla Marina projesi olmak üzere yatırım ve hizmetlerin Tuzla’yı cazibe merkezi haline getirdiğini vurgulayan Başkan Yazıcı, ilçenin bu gelişim hamlesine her alanda beklentiyi karşılayacak altyapısı ile hazır olduğunu söyledi. 

Sahilin Halinden Utanıyordum
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, göreve başladığı dönemde bölgeyi yakından ilgilendiren en önemli sorunlardan birisinin sahil şeridi olduğunu söyledi. “Hava karardıktan sonra erkeğin bile yürüyemeyeceği bir yerdi. Sahilin bu halinden utanıyordum” diyen Başkan Yazıcı, başta Tuzla Marina olmak üzere sahil şeridindeki çalışmalar hakkında bilgi verdi. Başkan Yazıcı, “Tuzla Marina projesini duyurduğumuzda “Şadi Yazıcı, bir hayalin peşinden gidiyor. 15 yılda bitiremez” denildi. Marinayı yaparken de çok eleştirildik amacımız denizi unutturmak değildi, marinanın içinde de su ve yeşili hissettirecek bir mimari uygulandı. Tuzla Marina hem istihdamı hem de katma değeri ile Tuzla’nın her yerini kıymetlendirdi” dedi.
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, hem Tuzla Marina hem de sahil düzenleme projelerinde çok sayıda haksız eleştiriye, saldırıya maruz kaldıklarını hatırlatarak ortaya çıkan eserlerin tüm dedikodulara bir yanıt oluşturduğunu söyledi. 

Nostaljik Tren, Tuzla Marina-İTÜ Arasında Çalışacak
Tuzla Marina’dan hareket eden ve ücretsiz hizmet veren nostaljik trenin İDO İskelesine kadar ring seferi gerçekleştirdiğini hatırlatan Başkan Yazıcı, “Nostaljik tren, Tuzla Marina ile İTÜ Denizcilik Fakültesi arasında hizmetine devam edecek. Vatandaşlarımız doğa ve denizle iç içe yolculuk yapacak. Sahildeki otopark alanının yetersizliği ve Tuzla Marina’ya gelen insanların sahilimize de gelerek buradaki işletmelerden yararlanması için bu trenin çalışmasını özellikle istedik. Tren ücretsiz çalışıyor ve amacımız sahilimizdeki insan sirkülasyonunu arttırmak. Bunun tersini söyleyenler ise manipülasyon yapıyor” dedi.
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, sahil düzenleme projesinin 27 milyon TL’lik bir yatırım olduğunu belirterek “Türkiye ve İstanbul’da yer alan su ses ve ışık oyunlarından en büyüklerinden birisi de bizim sahilimizde olacak. İhalesini önümüzdeki yıl yapacağız. Su, ses ve ışık oyunlarıyla Tuzla sahili İstanbul’un önemli cazibe noktalarından biri haline gelecek” açıklamasında bulundu. 

Kamil Abduş Gölü Çevre Düzenleme Projesi
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Kamil Abdüş Gölü çevre düzenleme projesinin de devam ettiğini söyledi. Gölün özel mülkiyet olmayan kısımlarında çevre düzenleme çalışmalarının devam ettiğini belirten Başkan Yazıcı, “İkinci bir ihaleyle de özel mülkiyet problemleri çözülerek diğer kısımlarda çevre düzenlemeleri gerçekleştirilecek ama gölün tüm çevresinde yürüme ve bisiklet alanları oluşturabiliyoruz. Gölün ağzından adalara, adalardan da birbirine geçişi ahşap yollar ile sağlayacağız. Projeyi Tuzla’ya kazandıracağız, İstanbul’dan Tuzla’ya gelmenin önemli nedenlerinden biri de bu olacak. Galata Köprüsü’nün gelmesini Anıtlar Yüksek Kurulu reddettiği için Galata Köprüsü’nü getiremiyoruz.” dedi.
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, göl çevresinde başlayan düzenleme projesinin kıyı şeridinden Deniz Harp Okulu’na kadar devam etmesini de önerdiklerini söyledi. 

Anadolu Yakası Metrosu Tuzla Sahiline Uzayacak
Tuzla metro istasyonu yapım çalışmaları hakkında bilgi veren Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Yayla Mahallesi’nde verdiği müjdeyi bu toplantıda da bir kez daha dile getirdi. Başkan Yazıcı, “Metro ihalesine yapılan ilave ile havaraydan vazgeçerek metroyu sahile kadar indirdik. Yayla Mahallesi’nde de bir istasyon olmak üzere mezarlığın karşısındaki alanda sahil istasyonu olacak” dedi.
Tuzla belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Bayramoğlu’na kadar yürüyüş ve gezi alanları bulunan sahil yoluna da devam ettiklerini söyledi. 

Başkan Yazıcı, 2 Mahalledeki Hizmet ve Projeleri Vatandaşlarla Paylaştı
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Postane ve Cami Mahallesi’nde yapılan tüm hizmetleri sunum eşliğinde paylaştı. 2 mahalledeki altyapı, üstyapı, sosyal ve kültürel belediyecilik hizmetleri hakkında bilgi veren ve vatandaşların sorularını yanıtlayan Başkan Yazıcı, “Kentin her tarafında gerekli olan, vatandaş için faydalı olan yatırımın oluşması, yatırımcının da Tuzla’ya gelmesini sağlayan bilmek için önünü açarım. Kanuni olması ve Tuzla’nın gelişimine faydalı olabilecek yatırımların önünü açıyoruz.” ifadesini kullandı.

utnisyordum-lustu-2017(3).jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113