• BIST 9079.97
  • Altın 2323.892
  • Dolar 32.355
  • Euro 34.922
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Tuzla Kaymakamlığı'ndan Gazilere madalya

Tuzla Kaymakamlığı'ndan Gazilere madalya
Tuzla Kaymakamlığı tarafından 1971 Kıbrıs Barış Harekatına katılan ve Tuzla' da yaşayan Gazilere Gazilik Madalyası takdim edildi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Şehit ve Gaziler Genel Müdürlüğümüz tarafından 1971 Kıbrıs Barış Harekatına katılan gazilerimize Gazilik Madalyası Takdim Töreni Tuzla Belediyesi Ayyıldız Sosyal Tesislerinde gerçekleşti. Gazilik Madalyası Takdim törenine Gaziler ve Aileleri, Tuzla Kaymakamı Ali Akça, Deniz Harp Okulu Komutanı Tuğamiral Yalçın Payal, Tuzla Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Turgut Özcan, Tuzla Piyade Okul Komutanı Tuğgeneral Aydın Cihan Uzun, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının temsilcileri ile mahalle muhtarları katıldılar.

tuzla-7.jpg
 
Program,  vatan için gözlerini kırpmadan canlarını feda eden Aziz Şehitlerimiz için yapılan saygı duruşu ve Kur-an tilavetiyle başladı. Tuzla Sosyal Hizmetler Müdürü, Belediye Başkan Yardımcısı ve Garnizon Komutanının açılış konuşmaları sonrası Tuzla Kaymakamı Ali Akça Gazilerimiz ve ailelerine günün anlam ve önemine binaen bir konuşma gerçekleştirdi. Konuşmasında “ Bu aziz milletin Anadoluda ki mücadelesi Anadolu da ki var olma savaşı 1071 yılında Malazgirt ovasında kazanılan o büyük zaferle başladığını ve Anadolu Selçuklu Devleti ardından Osmanlı İmparatorluğu ve en son da Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde verilen onurlu mücadeleleyle Kurtuluş Savaşı neticesinde bu gün Türkiye Cumhuriyeti sınırlarıyla ifade ettiğimiz bu cennet vatana sahip olduğumuzu” vurguladı.
 tuzla-83.jpg


Sonrasında “1071 den bu güne kadar gelen süre içeresinde kaybettiğimiz mücadeleler olduğu gibi zaferlerle dolu mücadelelerimiz de oldu. İşte kazandığımız ve kaybettiğimiz o mücadelelerde her zaman olan bir şey vardı o da KAHRAMANLIK’ tır. Bu asil millet çağlar boyunca hep mazlumların yanında olmuştur. Yüzümüzü önümüze eğecek hiçbir hatamız olmamıştır. Bu asil millet için ADALET her zaman sahip olunan bir değer olmuştur.

Eğer biz bu gün başımızı yastığımıza rahat bir şekilde koyabiliyorsak işte o kahramanlar sayesindedir, Şehitlerimiz sayesindedir. Yine Şehit olmak için cephelere koşan gazi olarak dönmüş gazilerimiz sayesindedir. Bu yüzden bizim milletimiz şehitlerine de gazilerine de hürmet etmişler saygı duymuşlardır. Bu gün burada takılan bu madalyalarda bu şehit ve gazilerimize duyulan saygının bir ifadesidir nişanesidir. Bizler sizlerle sık sık bir araya geliriz. Bunun ötesinde hep sizin yanınızda olmak isteriz. Şehitlik ve gazilik kurumunun bu vatanın sigortası olduğunu biliriz. O yüzden hürmetimiz sizlere sonsuzdur. Sizlerle olmaktan mutlu olduğumu bir kez daha ifade ediyor, sizlere mutlu ve aydınlık yarınlar diliyor Aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anarken siz değerli gazilerimize de hürmetlerimi sunuyorum.” dedi.
1971 Kıbrıs Barış Harekatına katılan gazilerimize Gazilik Madalyası Takdiminin ardından Gazilerimiz ile çekilen hatıra fotoğrafları çekimi ile program son buldu.
 
 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113