• BIST 9566.18
  • Altın 2479.165
  • Dolar 32.4759
  • Euro 34.5634
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C

Tuzla Kariyer Ve İstihdam Merkezi Binlerce Kişiyi İş Sahibi Yaptı

Tuzla Kariyer Ve İstihdam Merkezi Binlerce Kişiyi İş Sahibi Yaptı
Tuzla Belediyesi Kariyer ve İstihdam Merkezi(TUZKAM), işçi ile işveren arasında istihdam köprüsü oluşturarak binlerce kişiyi işe yerleştirdi.

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı,” Son 11 yılda 27 bine yakın bir başvuru aldık. Ve bunların yaklaşık 8 bine yakınının işlere yerleşmesini sağladık. Hem kendi bünyemizdeki firmalarımız ile hem de çevremizdeki firmalar ile Tuzla sınırları içerisinde bulunan 5 organize sanayi bölgesi, bütün sanayi kuruluşları ve bütün işyerlerinin İnsan Kaynakları ile iletişim ağı oluşturmaya çalışıyoruz” dedi. 

Tuzla Belediyesi bünyesinde 11 yıldır faaliyet gösteren Tuzla Belediyesi Kariyer ve İstihdam Merkezi, iş arayan vatandaşlar ile işvereni buluşturarak binlerce vatandaşın istihdam edilmesine katkıda bulunuyor. Tuzla Belediyesi ile İŞKUR arasında yapılan protokol çerçevesinde, iş arayan vatandaşlar belediye hizmet binası içerisinde bulunan İŞKUR ofisi veya TUZKAM internet sitesi üzerinden başvuru yaparak CV oluşturabiliyor. Alınan başvurular, Kariyer Merkezi’ndeki üye işverenler tarafından inceleniyor. İncelenen başvurulardan onaylanan ise Tuzla Belediyesi güvencesi ile işe başlıyor.

27 BİN 140 KAYITLI BAŞVURU

İşveren ile iş arayanı buluşturan TUZKAM’a son 11 yılda 27 bin 140 başvuru yapıldı. Bugüne kadar başvuru sahiplerinden yüzde 30’una denk gelen 8 bin 140 kişi iş görüşmelerine yönlendirildi. Ayrıca Tuzla Kariyer Merkezi bu güne kadar toplam 7 bin 385 kişiye; Hijyen, Performans Değerlendirme Teknikleri, İş Tatmini, Liderlik, Motivasyon, Verimlilik Yönetimi, Genel Muhasebe, Beden Dili ve Etkili İletişim Teknikleri, Müşteri İlişkileri Yönetimi, Stres Yönetimi, Zaman Yönetimi, Satış ve Pazarlama Teknikleri alanlarında eğitim kursları düzenlendi. Toplam 4 bin 386 firma ile anlaşma yapan Tuzla Kariyer Merkezi, sadece Tuzla’da değil çevre ilçelerde bulunan firmalar ile de görüşmeler yaparak istihdam ağını genişletti.

8 BİNE YAKIN KİŞİYİ ÇEŞİTLİ İŞLERE YERLEŞTİRMESİNİ SAĞLADIK

27 bine yakın başvurunun 8 binin çeşitli sektörlerde işlere yerleştirdiğini söyleyen Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “İlçemiz sınırları içerisinde elemana ihtiyacı olan firmalarımız ile iş arayanları buluşturan bir  platform oluşturmaya çalıştık. Tuzla sınırları içerisinde sosyal doku çalışmaları yaptık ve ihtiyaç sahiplerini biliyoruz. ‘Ben iş istiyorum’ diyen herkesin başvurusunu aldık. Şu ana kadar son 11 yılda yaklaşık 27 bine yakın bir başvuru aldık. Ve bunların yaklaşık 8 bine yakınını çeşitli işlere yerleşmesini sağladık. Hem kendi bünyemizde ki firmalarımız ile hem de çevremizdeki firmalar ile Tuzla sınırları içerisinde bulunan 5 organize sanayi bölgesi, bütün sanayi kuruluşları ve bütün işyerlerinin İnsan Kaynakları ile istişareler ile bir iletişim ağı oluşturmaya çalışıyoruz. Buradaki ekibimiz ise bize başvurular doğrultusunda ihtiyacı olan firmaların neye ihtiyacı olduğunu söylüyorlar. O ihtiyaca göre alternatif sunuyoruz. Bize ‘5 tane satış elemanına ihtiyacım var’ dendiğinde biz uygun 25 kişinin CV’sini yolluyoruz. Onlara da seçim hakkı tanıyarak daha alternatifli bir şekilde en ideal elemanı bulmalarını sağlıyoruz. Dolayısıyla hem sektörel açıdan çok kıymetli hem de yetenekli insanların bulunması ve istihdam edilmesi için bizim bilgi bankamızı kullanıyorlar. Biz de vatandaşımıza yardım etmek yerine,  ‘Balık tutmayı öğreterek’ iş sahibi olmalarını istiyoruz” dedi.

20 BİN AİLEYİ TAKİP EDİYORUZ

Başkan Yazıcı, “Biz yaklaşık 20 bine yakın aileyi takip ediyoruz. Yardım etmeye çalışıyoruz. Biz ilk olarak bu ailelerin işsiz olanlarına iş vererek, onların yardım almaları yerine kendi iaşesini kazanarak iş sahibi olmalarını sağlamaya çalışıyoruz. Kariyer Merkezimiz bunu yıllardır yapıyor. Daha da geliştirerek bir CV bankası oluşturup insan kaynaklarına kodlar vererek oradan CV’leri seçip daha da hızlı ve ulaşabilir olması için çalışıyoruz” dedi

BİRÇOK BRANŞTA EĞİTİMLER VERDİK

İhtiyaca göre birçok sektörde eğitimler verildiğini belirten Başkan Yazıcı, “Birçok sektörde de ihtiyaç olan branşlar konusunda da eğitim vermeye çalışıyoruz. Bize başvuranlar eğer ki hiçbir meslek sahibi değilse veya herhangi bir branşta kendini yetiştirmemişse onları meslek sahibi etmeye çalışıyoruz. Kurslar düzenliyoruz. Aynı zamanda biz iş isteyenle iş vereni buluşturan İstihdam Fuarları düzenliyoruz. 2 kere düzenledik. Üçüncüsünü İnşallah çok daha büyük bir şekilde düzenleyeceğiz. Bunun yanında bizim Marina’da 3 bin kişinin çalışmasına olanak sağlayan bir yatırımımız var. Bu konuda ödül aldık.” dedi.

10 DAKİKADA İKİ TANE İŞ BULDUM

Tuzla Belediyesi Kariyer ve İstihdam Merkezi’ne iş başvurusu yapmaya gelen Canan Dereli,” Tuzla Belediyesi’nin Kariyer ve İstihdam Merkezi biriminin olduğunu öğrendim. Bugün iş başvurusu yapmak için geldim. Sağ olsunlar çok ilgilendiler. Numaramı aldıktan sonra 10 dakika sürdü. Bu süre zarfında iki tane iş buldum. Buraların tüm bilgileri benimle paylaştılar. Ben arayıp görüşüp, inşallah işe başlayacağım” dedi. TUZKAM’a gelip iş görüşmesi yapıp işe başlayan Mevlüt Çelikten,” Pandemiden dolayı işsiz kalmıştım. Tuzla Kariyer ve İstihdam Merkezi’ne geldim. Burada birkaç tane iş ilanı aldım. Gittim görüştüm. Şu anda çalıştığım yerden çok memnunum” dedi. 

Tuzla Belediyesi, Koronavirüs öncesinde olduğu gibi pandemi sürecinde de iş arayanla işvereni buluşturmaya devam ediyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113