• BIST 8718.11
  • Altın 2246.536
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1875
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 1 °C

Tuzla halkına özellikle size hizmet etmekten onur ve gurur duyuyorum

Tuzla halkına özellikle size hizmet etmekten onur ve gurur duyuyorum
‘Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası’ kapsamında Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı Özel Çocuklar Komisyonu, Tuzla Belediyesi Nikâh Sarayı ve Kültür Merkezi’nde özel etkinlik düzenledi.

Etkinliğe Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve eşi Dr. Fatma Yazıcı, Türkiye Görme Engelliler Derneği Başkan Yardımcıları Oğuzhan Karadağ ve İbrahim Holat, Kartal Görme Engelliler Derneği Başkanı Ercan Üçpınar’ın katıldığı programa ilgi yoğun oldu.

2020-01-11-14.08.35.jpg
Programda görme engelli Mustafa Gürel, “Beyaz Baston” şiirini okuduktan sonra açılış konuşmasında, “Beyaz Baston görme engellinin hayatı. Beyaz baston olmasa görme engelli ne dışarı çıkabilir, ne sokağa çıkabilir, ne de kendi ihtiyaçlarını kendi görebilir” dedi.
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, konuşmasında “Beyaz Baston haftası sadece bir haftaya sığdırılmayacak kadar önemli. Engelsiz Tuzla’yı daha yaşanabilir ve paylaşılabilir hale getirmek için eskiyle gelecek arasında köprüler oluşturmaya gayret ediyoruz. Gönlüyle bizi gören, yüreğiyle bizi hisseden ve bizi her zaman kucaklayan sizlere yürekten teşekkür ediyorum. Tuzla halkına özellikle size hizmet etmekten onur ve gurur duyuyorum” dedi.
Türkiye Görme Engelliler Derneği Başkan Yardımcısı Oğuzhan Karadağ, konuşmasında “Bir hafta değil, 52 hafta Beyaz Baston Haftası. Bağımsızlığımızın simgesidir; beyaz baston. Beyaz baston bizim hayatımızın ortağıdır” dedi.
Gönül Elleri Çarşısı Özel Çocuklar Komisyonu’nda eğitim alan öğrencilerden görme engelli Zübeyde Gülen, Muhammet Efe, Ömer Efe ve otizmli Anıl İpek’in solo konser verdiği etkinlikte, Beyaz Baston oyunu ve Özel Çocuklar Komisyonu Halk Oyunu Gösterisi büyük beğeni topladı. İstanbul Hoş Seda Görme Engelliler Müzik Grubunun dinletisiyle renk kattıkları program, izleyicilere hoş duygular yaşattı.
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve eşi Dr. Fatma Yazıcı katılımcılara beyaz baston hediye ettiler.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113