• BIST 9524.59
  • Altın 2495.87
  • Dolar 32.5928
  • Euro 34.7115
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Türkiye'ye 1 milyar dolarlık dev kaynak!

Türkiye'ye 1 milyar dolarlık dev kaynak!
İslami Kalkınma Bankası'nın (IDB) üyesi olan Uluslararası İslami Ticaret Finansman Kurumu'nun (ITFC) yeni CEO'su Hani Salem Sonbol, "Önümüzdeki dönemde Türkiye'ye 1 milyar dolarlık finansman sağlayacağız" dedi.

İslami Kalkınma Bankasından Türkiye desteği

Türkiye yabancı finansman kurumlarının odağından çıkmıyor. Sabah'tan Dilek Güngör'e konuşan Sonbol, son iki yılda ağırlıklı KOBİ'ler olmak üzere 1.8 milyar dolar ticaret finansmanı yapan ITFC'nin yeni hedeflerini anlattı.


Türkiye'ye bugüne kadar ne kadarlık kaynak sağladınız?

Türkiye, kurulduğundan bu yana İslam Kalkınma Bankası'nın ticari finansman programlarının en önemli müşterileri arasında yer alıyor. İslam Kalkınma Bankası 2008'de, 1977-2008 yılları arasında onaylanmış toplam ticaret finansmanının yaklaşık yüzde 10'unu oluşturan 2.78 milyar doları aşan bir miktarda ticaret finansmanı sağladı. ITFC'nin kurulmasından sonra Türkiye'ye sağlanan ticari finansman daha da arttı. Kuruluşundan bu yana ülke için 3 milyar 408 milyon dolar tutarında 72 finansman işlemi onayladı.

Önümüzdeki dönem için hedefiniz nedir?

Önümüzdeki dönemde 1 milyar dolarlık bir ticaret finansmanı sağlamayı hedefliyoruz.

Türkiye'de sizin için stratejik alanlar hangileri?

Özellikle ihracat finansmanı gereksinimleri için KOBİ'leri desteklemek ITFC'nin stratejik dayanak noktalarından biri. ITFC, KOBİ'lere yönelik ihracat finansman olanaklarının geliştirilmesi için Türkiye'deki yerel bankalarla ortaklık yapılmasına önem veriyor. Bu bağlamda, ITFC'nin Türk Eximbank ile olan ortaklığı burada zikredilmeye değer. ITFC, Türk Eximbank aracılığıyla, çoğunlukla ihracat finansmanı ihtiyaçları için Türk KOBİ'lerinin yararlanması adına 1 milyar 683 milyon dolar tutarında ticaret finansmanı sağlamıştır.

Türkiye'nin dış ticaretinin finanse edilmesi ve desteklenmesi noktasında özel çözümler üretiyor musunuz?

Bugün itibarıyla, ITFC KOBİ büyüklüğünde Türk ihracatçılarının ve ithalatçılarının yararına olan finansman hattı için, Türk Eximbank, katılım ve yatırım bankaları başta olmak üzere yerel banka finans kuruluşlarıyla çeşitlendirilmiş bir portföye sahip. Büyük şirketler, özellikle ithalat veya ihracat öncesi finansman ihtiyaçları için finansman hatlarından yararlanıyorlar. Gerçek ticari faaliyetlerle uğraşmak İslami finansın temel taşlarından biri.

Etiketler: islami kalkınma bankası

Kaynak: Sputnik
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113