• BIST 9055.34
  • Altın 2295.671
  • Dolar 32.3229
  • Euro 35.1342
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

Türkiye'nin en büyüğü Tuzla'da

Türkiye'nin en büyüğü Tuzla'da
Tuzla Belediyesi' tarafından inşa edilen ve kamu alanındaki Türkiye'nin en büyük güneş enerji santrali Şelale Eğitim Parkı'nda hizmete açıldı.

Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, açılışta, Şelale Parkı'nın yapılan çalışmalarla çirkin ördek yavrusundan kuğuya dönüştüğünü söyledi.

Eskiden Şelale Parkı'nın çöp alanı olduğunu ve burada her türlü atığın bulunduğunu belirten Yazıcı, rehabilite ederek burayı bir eğitim parkı haline getirmeyi amaçladıklarını belirtti.

Parkta bilim ve teknolojiyi kullanmayı arzu ettiklerini dile getiren Yazıcı, "Rüzgar gülü ve güneşten faydalanma düşüncesini yürüttük. Enerji santrali, parkın bütün enerjisini karşılayacak ve devletten belki de alacağımız oluşacak. Santral kendisini çok kısa sürede amorti edecek." diye konuştu.

Yazıcı, güneş enerji santralinin İstanbul ve Tuzla halkına hayırlı olması dileğinde bulundu.

AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz da geçmiş dönemlerdeki belediyecilik hizmetlerini hatırlatarak, İstanbul'un susuzluk yaşandığı dönemlerden, hayal edilemeyen projelerin gerçekleştirdiği döneme gelindiğini söyledi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Ali Pulcu ise doğal enerjilerin kullanıldığı zamanlarda medeniyetler arasında çok büyük farklar olmadığını anlatarak, "Kömür bulundu. Bunlara karbon enerjiler diyoruz. Karbon enerjilere geçildiği zaman medeniyetler arasına çok büyük farklar oluştu. Çünkü o enerjilere ulaşan insanlar hem yönetim sistemini değiştirdiler hem büyük pastayı kendilerine aldılar." şeklinde konuştu.

4 bin 358 metrekare alanda 1386 260Wp Polikrsital PV panel kullanılarak hazırlanan ve İstanbul'un en büyük güneş enerji santrali olduğu belirtilen santralle 650 MWh elektrik üretilmesi ve yıllık 216 konutun enerji ihtiyacının çevre dostu, temiz enerji kaynağıyla karşılanması hedefleniyor.

Yıllık yaklaşık 390 ton karbondioksitin doğaya salınımını engelleyecek ve bu yönüyle yılda 35 bin 454 ağacı kurtaracak güneş enerji santrali, amortismanını 5 yılda sağlayacak.

Kaynak: Haberler.com

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113