• BIST 9645.02
  • Altın 2411.726
  • Dolar 32.5804
  • Euro 34.7944
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C

Türkiye'de siyasetin yükselen değeri DSP'dir

Türkiye'de siyasetin yükselen değeri DSP'dir
Demokratik Sol Parti Tuzla Belediye Başkan Adayı Akın Tekdal, Duyuru Gazetesi'ni ziyaret ederek projelerini anlattı.

CHP'yi artık sol parti olarak kabul etmediklerine işaret eden Akın Tekdal, sol görüşlü ve Atatürkçü seçmenlerin Demokratik Sol Parti çatısı altında toplanmaya başladıklarını söyledi. DSP'nin köklerinden gelen demokratik çizgisinden ve Bülent Ecevit'in prensiplerinden taviz vermeden siyaseti seviyeli bir şekilde devam ettirdiğine dikkat çeken Belediye Başkan Adayı Akın Tekdal, " Cumhuriyet Halk Partisi, kuruluş amacının dışına çıkmış ve sol seçmenin beklentilerine cevap veremez duruma gelmiştir. Arka arkaya gelen seçim mağlubiyetleri sol seçmende bir ümitsizlik meydana getirmiş ve farklı bir siyasi parti arayışına itmiştir. İşte tam bu noktada DSP yeniden yükselişe geçmiştir ve iktadırın en ciddi rakibi olma konumuna doğru hızla ilerlemektedir. Bu seçimler bizim için yükselme seçimleri olacaktır. İnsanlar son aylarda partimize her zamankinden daha fazla geliyor ve teveccüh gösteriyorlar. Hızla büyüyoruz ve oylarımız yükseliyor."diye konuştu.

Tuzla'da da iddialı bir şekilde seçime hazırlandıklarını ifade eden Başkan Adayı Akın Tekdal, " Tuzlamız için çok güzel projeler hazırladık. Hemşehrilerimizin yaşam kalitesini yükseltecek çok önemli projelerimiz var. Bunları başlıklar altında sıralayacak olursak; Sahil projemiz, Şelale Park'ın daha fonksiyonel olarak kullanılması, Tuzla Deri Organize Sanayi projemiz, Kadın işgücü projemiz, Maddi imkansızlıklar içerisinde olan çocuklarımıza eğitim imkanı ve mesleğe yönlendirilmesi projemiz. Formula 1 Pistini etkin ve 365 gün kullanıma sokmak. Tuzla'ya değer katacak vizyon projelerimiz."

Halkın başkanı olacağına da işaret eden Tekdal, " Sürekli halkımızın içinde olacağım, onların dertleriyle derlenecek. mutluluklarına ortak olacağım. Her vatandaşımız şahsıma kolaylıkla ulaşacak ve taleplerini iletebilecektir. Tuzla'yı ortak akılla yönetecek ve İstanbul'un  cazibe merkezi haline getireceğiz."dedi.

Akın Tekdal Kimdir?

18 Şubat 1973 İstanbul doğumludur.

Giresun doğumlu bir baba ve İstanbul doğumlu bir annenin ilk çocuğudur. İlköğrenimini Feneryolu Melahat Şefizade ilkokulunda, orta okul ve lise öğrenimini Yakacık Özel Ortadoğu Koleji'nde, yüksek öğrenimini İstanbul Teknik Üniversitesi Turizm Otelcilik ve Anadolu Üniversitesi İşletme bölümlerinde tamamlamıştır. Kişisel gelişimi için pek çok ulusal ve uluslar arası eğitime katılmıştır.

Askerliğini Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alay Karargah Takımında uzun dönem olarak gerçekleştirmiştir.

İş hayatına Esentepe Dedeman Oteli'nde başlamış daha sonra Siemens A.Ş. Kurumsal İletişim Bölümünde çeşitli görevlerde bulunmuştur. 2008 şılında 13 sene hizmet sonrası Siemens A.Ş. kurumsal iletişim bölümü ticari yöneticiliğinden ayrılmış ve kendi şirketini kurmuştur. Kurmuş olduğu şirkette pek çok ulusal ve uluslararası projelere imza atmıştır.

İyi derecede İngilizce bilmektedir.

2015 yılında Tuzla Orhanı'da Autodrom Karting Ltd. adı altında bir şirket açmış ve Tuzla ilçesine taşınmıştır. Aydınlı'da ikamet etmektedir. 2 çocuk babasıdır.

Karting sporu ile profesyonel olarak uğraşmış, eğitmenlik yapmıştır.

İstanbul Karting ve Otomobil Kulübü'nün kurucuları arısındadır. Kuruluşundan itibarden 3 dönem kulübün başkan yardımcılığını yapmıştır. 2 dönem Özel Otadoğu Koleji Mezunlar Derneği Başkanlığı yapmış ve çeşitli STK'larda görev almıştır.

Geçmişte 2 dönem, yerel seçimlerde DSP Kartal Belediye Meclis Üyesi adaylıkları mevcuttur. Hobileri arasında Karting sporu, Scuba Diving (Dalış sporu) ve kitap okumak önde gelir.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113