• BIST 9645.02
  • Altın 2405.586
  • Dolar 32.5906
  • Euro 34.7853
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

Türk-Macar dostluğuna katkıda bulunacaksınız

Türk-Macar dostluğuna katkıda bulunacaksınız
Pendik Belediyesinin kardeş şehri Kispest Belediyesiyle 2011 yılından itibaren başlattığı Öğrenci Değişim Programı devam ediyor. Programdan bu yaz faydalanan Türk ve Macar öğrenciler, Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin’le bir araya geldi.

Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, temmuz ayı içinde gerçekleşen değişim programına katılan Türk ve Macar öğrencilerle buluştu. Belediye Encümen Salonu’nda gerçekleşen programa 7-17 Temmuz’da Budapeşte’de ağırlanan Türk öğrenciler ile 21 Temmuz’dan itibaren bir hafta Pendik’te konuk edilecek Macar öğrenciler ve görevliler katıldı. Her iki ülkenin gençlerine hitap eden Başkan Şahin: “Yaşadıklarınız sadece güzel bir anı olarak kalmasın. Sorumluluğunuz olduğunu unutmayın ve gelecekte iyi pozisyonlara geldiğinizde Türk-Macar dostluğuna katkı sağlayacak güzel işler yapmayı ihmal etmeyin.” dedi. 

Başkan Şahin, Pendik’le Kispest arasındaki kardeş şehir ilişkisinin çok başarılı bir şekilde devam ettiğini ve pek çok alanda işbirliği yapıldığını belirterek “Kispest’te Türk Macar kardeşliğini simgeleyen Atatürk Parkı var. Bu yıl da Pendik’te dostluğumuzu simgeleyen Türk-Macar Dostluk Parkı’nı açtık. Bu vesileyle Kispest Belediye Başkanı Peter Gajda’ya, Kispestli dostlarımıza ve Pendikli ekibimize çok teşekkür ederim.” şeklinde konuştu. Program sonunda konuk ekibe hediyeler veren Başkan Şahin, çeşitli yönleriyle İstanbul’un ve Pendik’in tanıtılacağı bir haftalık programda iyi vakit geçirmeleri temennisinde bulundu.  

Budapeşte’nin ardından Pendik’te buluştular

Pendik Anadolu Lisesi öğrencisi Batuhan Pektaş’ı iki hafta önce Budapeşte’de ailesiyle birlikte iki gün misafir eden Ofella Adam da Pendik’e gelen Macar öğrenciler arasındaydı. İki genç yeniden bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadı. Batuhan Aktaş: “Buradan gitmeden önce Ofella Adam’la irtibat kurdum. Ailesiyle birlikte iki gün beni çok güzel ağırladılar ve gezdirdiler. Onunla çok güzel bir dostluk kurduk ve bunu sürdürmek istiyorum.” dedi. 17 yaşındaki Ofella Adam da Pendik’te yeniden Batuhan’la buluştuğu için çok mutlu olduğunu belirterek “Çok iyi bir Türk arkadaşım oldu.” dedi.

6 yıldır devam ediyor

Pendik’teki liselerin 9. sınıf birincileri arasından seçilen 15 öğrenci,  07-16 Temmuz tarihleri arasında Kispest Belediyesi tarafından Macaristan’da ağırlandı. İki gün Budapeşte’de ailelerin yanında misafir edildikten sonra Balaton Gölü kıyısında kampa katılan öğrenciler, burada Sırbistan, Polonya, Bulgaristan ve Macar öğrencilerle birlikte çeşitli sportif ve kültürel etkinliklerde bulundular. İlk kez yurt dışına çıktıklarını ve çok iyi zaman geçirdiklerini belirten öğrenciler, Pendik ve Kispest Belediyelerine teşekkür etti. 21 Temmuz-30 Temmuz tarihleri arasında Pendik’te misafir edilecek olan 15 Macar öğrenci de İstanbul’un tarihi ve turistik yerlerini gezecek. Ayrıca Türk öğrencilerle birlikte çeşitli etkinliklere katılacak ve Türk kültürünü daha yakından tanıyacaklar.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113