• BIST 9749.61
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C

Talat Yavuz'dan çok önemli uyarı!

Talat Yavuz'dan çok önemli uyarı!
Eğitim Bir Sen İstanbul 4 Nolu Şube başkanı Talat Yavuz, üyelerinin sandık kurullarında görevlendirilmek için kuraya tabi tutulduğunu, ancak kendi üyeleri dışındaki isimlerin kolaylıkla sandıklara görevli olarak atanabildiğini söyledi.

7 haziran seçimlerinde, Fuat Avni'nin Eğitim Bir Sen üyelerini oy çalacaklar diye suçladığına ve hedef gösterdiğine işaret eden Talat Yavuz, sandık kurulu görevlendirmelerinde enterean gelişmeler yaşandığını söyledi. Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yayınlayan Yavuz, şunları kaydetti; "7 Haziran seçimleri öncesi yalan yanlış listelerle üyelerimizi, oy çalacaklar diye hedef gösteren Fuat Avni’nin, bu seçim öncesi neden sesi çıkmıyor diye merak etmiştim. Şube alanımızdaki bazı ilçelerde, sandık kurullarında görev verilenlerin listesi üzerinde yaptığım küçük bir çalışma ile bu sessizliğin nedenini anlamış oldum.

İlçe Seçim Kurullarının, geçen seçimde, okul isimlerinin bile şahıs isimleri diye yayınlandığı listelerden etkilenerek, bu seçimde çok tutarsız görevlendirmeler yaptığı anlaşılıyor. Şöyle ki, görev almak için başvuru yapan idareci arkadaşlarımıza bile görev çıkmazken, ücretsiz izinde olan malum kesimden bir öğretmene görev çıkabiliyor. Sabiha Gökçen Havaalanında, seçim görevi almak için başvuru yapan arkadaşlarımıza görev çıkmamış olmasının sebebi kuraya bağlanırken nasıl oluyorsa belli isimlere her kurada görev çıkabiliyor. Anlaşılan ustaca çalışılmış ve ince bir işçilik yapılmış. 

Bu İlçe Seçim Kurulu Müdürleri nasıl atanır, nasıl yer değiştirir, rotasyon herkesi yerinden ederken bunlar nasıl yıllarca bu görevlerde kalabilir açıkçası merak ettim. YSK, bir yargı kurumuysa en azından ülkemizdeki ortalama yargı standardında çalışması gerekmez mi? 

Şimdi Fuat Avni’ye bir görev düşüyor, bu bilgileri de paylaşsın. Geçen seçimde hedef gösterdiği üyelerimizin ne kadar oy çaldığını, bu seçimde beğenisini kazanan sandık görevlileriyle, destek verdikleri partiler lehine ne kadar oy çalacaklarını da açıklasın. Seçim kurulları da sandık görevlilerini nasıl belirlediklerini kamuoyuna açıklasın. Açıklasınlar ki listeleri Fuat Avni’nin yapmadığına inanalım."


  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113