• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C

'Tahsin Paşa' Pendik’e Geldi

'Tahsin Paşa' Pendik’e Geldi
Payitaht Abdülhamit Dizisi oyuncularından “Tahsin Paşa” Pendik’e geldi. “Tahsin Paşa’yı oynamıyorum, yaşıyorum” diyen Araştırmacı Yazar Bahadır Yenişehirlioğlu, Osmanlı’ya ne yapıldıysa aynı oyunların Türkiye üzerinde de oynandığını belirtti.

TRT’nin ilgiyle izlenen Payitaht Abdülhamit Dizisi oyuncularından “Tahsin Paşa”sı Bahadır Yenişehirlioğlu “Abdülhamid Han Konferansları” kapsamında Pendik’e geldi. Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferansın moderatörlüğünü Mehmet Ercan yaptı. Ercan’ın sorularını samimiyetle cevaplayan Yenişehirlioğlu, programda kendi hayatını, diziyi veAbdülhamit Han’ı anlatarak ülke ve dünya siyasetini değerlendirdi. 13 yayınlanmış eseri bulunan, sinema ve tiyatro eğitimi almayan, 28 yıl boyunca ceza avukatlığı yapan Bahadır Yenişehirlioğlu, Tahsin Paşa rolü için “Tahsin Paşa’yı oynamıyorum, yaşıyorum.” dedi.

Özellikle günümüz gençliğine önemli mesajlar veren Bahadır Yenişehirlioğlu şu konulara değindi:

tahsin-a5621.jpg

Tahsin Paşa, Abdülhamid’in arkasından asla dolap çevirmezdi

Abdülhamid Han’ı“Çok güçlü ve gerçek bir lider” olarak nitelendiren Bahadır Yenişehirlioğlu, birçok paşanın ona ihanet ettiğini ancak bunların arasında Tahsin Paşa’nın bulunmadıığını ifade ederek “Tahsin Paşa’nın Hünkar’la zıtlaşan fikirleri olmuştur; ama o asla kapıdan çıktıktan sonra dolap çeviren paşalardan olmamıştır.” dedi.

Abdülhamid’i ekonomiyle tehdit etmişlerdi, aynısı Erdoğan’a yapılıyor”

Geçmişte Osmanlı Devleti üzerinde kurgulanan senaryoların günümüz Türkiye’sinde de oynandığını vurgulayan Bahadır Yenişehirlioğlu: “Rothschild ‘Ben istemeden yeryüzünde tek bir dolar bile hareket edemez.’ diyerek Abdülhamid Han’ı ekonomiyle tehdit etmişti. Bugün de aynı Rothschild’in kuklası Trump, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı dolarla tehdit ediyor. Senaryo hep aynı.” dedi.

Osmanlı mazisini reddetmek aşağılık kompleksinden başka bişey değil”

Bahadır Yenişehirlioğlu bir soru üzerine asla cumhuriyet karşıtı olmadığını söyledi ve “Elbetteki cumhuriyet karşıtı değilim. Bencumhuriyet sonrasındaki neslin kendi mazisine düşman olarak yetiştirilmesine karşıyım. Osmanlıyı, kendi mazisini reddetmek aşağılık kompleksinden başka bişey değil.” dedi.

Bahadır Yenişehirlioğlu’nun dikkat çeken diğer sözleri şöyle:

-Dizideki ağlamalarımın hepsi gerçek, ilaç kullanmıyorum.

-Filistin’deki zulüm İsrail kurulunca değil, Abdülhamit tahttan indirilince başladı.

-Kitap okuyorum, okumazsam beslenemem, siz de okuyun.

- Yapamam edemem demeyini, kendi potansiyelinizi keşfedin. Sinema ya da tiyatro eğitimi almadım. 28 yıl ceza avukatlığı yaptım. Herkesin potansiyeli var yapamam edemem demeyin.

Bahadır Yenişehirlioğlu kimdir?

Bahadır Yenişehirlioğlu, 26 Mayıs 1962 yılında Manisa / Akhisar’da dünyaya geldi. 1979 yılında Akhisar Lisesi’ni tamamladı. Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesin'den 1985 yılında mezun oldu. Daha sonra Akhisar’da serbest avukat olarak çalışmaya başladı. Çin, Fransa, İspanya, İsviçre, İtalya, Almanya, İngiltere, Bosna Hersek, Karadağ, Hırvatistan, Fas, Tunus, Mısır, İran, Pakistan, İsrail, Suudi Arabistan, Ürdün, Suriye, Dubai, Bahreyn gibi ülkelerde halklar ve toplumlar üzerine araştırmalarda bulundu.

Romancılığıyla da tanınan Yenişehirlioğlu, yurt içi ve yurt dışı konferanslarının yanında Diriliş Postası gazetesinde ve Cins dergisinde köşe yazarlığına da devam etmektedir.

Bahadır Yenişehirlioğlu, evli ve iki çocuk babasıdır. Büyük Dedesi Türkiye Cumhuriyeti tarihinde İzmir’in ilk valisi ve belediye başkanıydı.

2016 yılında rol aldığı Sevda Kuşun Kanadında dizisi ile ilk oyunculuk deneyimini yaşayan Yenişehirlioğlu; Başrolü Özlem Conker, Bülent İnal, Ezgi Eyüboğlu ve Akın Akınözü ile paylaştığı Payitaht Abdülhamid dizisinin kadrosunda yer almakta ve Tahsin Paşa karakterini canlandırmaktadır.

Kitapları (Roman):

Aşk Çölü (2014), Beyaz Usta Siyah Çırak (2017), Kara Güneş, Aşk Cephesi (2017), Kanaviçe (2017), Kara Güneş (2017), Kerime (2017), Tahta At (2017), Son Hasat (2018).

Rol Aldığı Film ve Diziler:

Vecihi (Ratip Albay, Sinema Filmi, 2017)

Payitaht Abdülhamid (TV Dizisi, 3 Sezon, Tahsin Paşa) 2017-2018)

Direniş Karatay (Alpdoğan, Sinema Filmi, 2017)

Sevda Kuşun Kanadında (Hüsnü, TV Dizisi, 2016)

Yedi Güzel Adam (TV Dizisi, 2014)

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113