• BIST 9693.46
  • Altın 2509.53
  • Dolar 32.5753
  • Euro 34.7711
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Polonya’da bando sürprizi!

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Polonya’da bando sürprizi!
Son dakika haberi... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Polonya'nın başkenti Varşova'ya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Polonya ajandasında çok sayıda imza atılacak. Türkiye, 600 yılı aşan tarihi dostluk ilişkilerine sahip olduğu ve 2009 yılında bu ilişkileri stratejik ortaklık seviyesine taşıdığı müttefiki Polonya ile işbirliğini her alanda geliştirmeye büyük önem atfediyor. Söz konusu ziyaret, ikili ilişkilerin tüm bölgenin yararına olacak şekilde daha da ileriye taşınmasına hizmet edecek. Bu arada İki cumhurbaşkanının karşılama töreninde yer alan bazı ülkelerin büyükelçilerini selamlamaları sırasında askeri bando Dede Efendi'nin "Ey büt-i nev eda" isimli eserini çaldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ikili temaslarda bulunmak üzere özel uçak "TUR" ile TSİ 11.38'da başkent Varşova'ya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Okecie Havalimanında Polonya Devlet Sekreteri Wojciech Kolarski ve Polonya'nın Ankara Büyükelçisi Maciej Lang karşıladı. Erdoğan'ın beraberindeki heyette Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Julide Sarıeroğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli bulunuyor.

ERDOĞAN RESMİ TÖRENLE KARŞILANDI

Erdoğan, daha sonra resmi karşılama için Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na geçti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda tarafından resmi törenle karşılandı. Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda gerçekleşen karşılama töreninde Duda ve Erdoğan, heyetlerini birbirine takdim etti. İki Cumhurbaşkanının tören alanındaki yerlerini anlamalarının ardından Türkiye ve Polonya milli marşları çalındı. Erdoğan ve Duda, tören kıtasını denetledi. Erdoğan, tören kıtasını "Merhaba asker" diyerek selamladı. İki cumhurbaşkanı daha sonra tokalaşarak gazetecilere poz verdi. ASKERİ BANDO DEDE EFENDİ ÇALDI

İki cumhurbaşkanının karşılama töreninde yer alan bazı ülkelerin büyükelçilerini selamlamaları sırasında askeri bando Dede Efendi'nin "Ey büt-i nev eda" isimli eserini çaldı.
ORTAK BASIN TOPLANTISI DÜZENLEYECEKLER

Askeri geçit törenini de izleyen Erdoğan ve Duda daha sonra baş başa ve heyetlerarası gerçekleştirecekleri görüşmeye geçti. Anlaşmaların imza törenine katılacak Erdoğan ve Duda, ortak basın toplantısı düzenleyecek.
İKİLİ VE HEYETLER ARASI GÖRÜŞMELER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Andrzej Duda'nın davetlisi olarak, 17 Ekim 2017 tarihinde Polonya'ya resmi bir ziyaret gerçekleştirecek. Erdoğan, Polonya Cumhurbaşkanı Duda ile ikili ve heyetler arası görüşmeler gerçekleştirecek. Polonya Başbakanı Beata Szydo'nun yanı sıra Polonya parlamentosunun iki kanadını oluşturan Senato ve Sejm başkanları ile de bir araya gelecek.

Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113