• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Şifa Hastanesi'nde yenilikler bitmiyor!

Şifa Hastanesi'nde yenilikler bitmiyor!
Pendik’in ilk özel hastanesi Şifa Hastanesi bünyesine genç ve yetenekli bir doktor daha kattı.

1987 Eskişehir doğumlu Hacettepe Üniversitesi İngilizce Tıp Bölümü Mezunu Uz.Dr.Çağdaş Balcı. Uzmanlığını Çanakkale 18 Mart Üniversitesinde tamamladı ve Pendik Şifa Hastanesinde Nöroloji doktoru olarak göreve başladı.

nora-5334.jpg

Geçtiğimiz 17 Şubat Cuma Günü Şifa Diş Hastanesi Teras Katından yerel basın mensuplarına ve hastane personeline Nöroloji Doktoru Çağdaş Balcı’yı tanıtmak için düzenlenen kahvaltılı programa da Şifa Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Yılmaz’da katıldı.

Nöroloji nedir? Nasıl oluşur ve Nasıl önlem alınır?  gibi Nöroloji Hastalıkları hakkında uzun bilgiler aktaran Çağdaş Balcı, Pendik’e gelmekten ve burada bulunmaktan çok mutlu olduğunu söyledi. Balcı, "İyi bir hastaneye ve iyi bir ilçeye geldim. Şahsıma güvenen başta yönetim kurulu başkanı Süleyman Yılmaz olmak üzere, başhekim Fırat Atak ve tüm hastane çalışanlarına teşekkür ederim." dedi.

Duyuru Gazetesi olarak Uz.Dr. Çağdaş Balcı'yla bir söyleşi gerçekleştirdik.

   1)Hocam merhaba öncelile hayırlı olsun ; Sizi tanıyabilirmiyiz kimdir Uz.Dr.Çağdaş Balcı kimdir ?

Merhabalar teşşekkür ederim.31.07.1987 Eskişehir doğumluyum. Hacettepe Üniversitesi İngilizce Tıp Bölümü mezunuyum. Uzmanlığım Çanakkale 18 Mart Üniversitesinde tamamladım. Pendik Şifa Hastanesi'nde Nöroloji doktoru olarak şgörev yapmaya başladım.

2)Hocam, Nöroloji  bölümü nedir, vücudun hangi bölümleriyle ve organlarla ilgilenir?

Nöroloji  beyin, beyin sapı, omurilik, çevresel sinirler ve kaslarla ilgilenmektedir. Gündelik yaşantımızda bir ksımını farkında olarak, bir kısmını ise farkında olmadan gerçekleştirdiğimiz hareket etme, yeme-içme, düşünme, hatırlama, konuşma, dengeyi sağlama gibi faaliyetlerin hepsi sinir sistemimizin normal ve dengede çalışması sayesinde başarılabilmektedir.

3) Nöroloji bölümü hangi hastalıklardan sorumludur?

Sinir sistemini ilgilendiren hastalıklar başlıca epilepsi(sara hastalığı), beyin damar hastalıkları (felçler), bunamalar, parkinson hastalığının da içinde bulunduğ çeşitli hareket bozuklukları, baş ağrıları, multipl skleroz gibi hastalıklardır. Nörolojik rahatsızlıkların nerdeyse tamamı kişinin bütün ömrünü etkileyen uzun süreli hastalıklardır. Dolayıısyla nörolojik hastalıklarda kısa vadeli, hızlı çözümler yerine uzun süreli ve kişiye özgü tedaviler söz konusudur. Modern tıpta genel bir kural haline gelen “Hastalık yoktur, hasta vardır.” sözünün en çok nörolojik hastalıklar için geçerli olduğunu söyleyebiliriz.

4)Toplumda sık görülen nörolojik hastalıklar nelerdir, örneklerle açıklayabilir misiniz?

Hastalık kavramıyla belirti kavramını karıştırmamak gerekmektedir. Hasta aslında polikniğe bir hastalık iddiasıyla başvurmaz, kendi belirtilerini ve şikayetlerini sıralar. Hekim ise gerekli muayene ve tetkikleri yaptıktan sonra hastalık teşhisi koyar. Nöroloji polikliniklerinde en sık gördüğümüz belirti baş ağrısıdır. Baş ağrıları ardından unutkanlık ve güç kaybı/ağrı/uyuşma belirtileri gelmektedir.

5)Hangi belirtileri yaşadığımızda hastaneye başvurmalıyız, hangi belirtiler bir hastalığın göstergesi olabilir?

Sık görülen belirtilerden devam edersek, baş ağrısı iyi bir örnek olabilir. Hayatının herhangi bir döneminde başı ağrımayan insan hemen hemen yok gibidir. Yani baş ağrısı belirtisini herkes en az bir kez mutlaka yaşamıştır. Çoğu zaman baş ağrısının altında önemli bir hastalık saptanmaz. Ancak, baş ağrısı gündelik aktiviteleri etkileyecek bir şiddete ulaşmışsa, uzun sürüyorsa, bulantı ve kusma eşlik ediyorsa, görme kaybı veya kol-bacak kaslarında güçsüzlük ekleniyorsa hastaneye başvurmak gerekmektedir.

7)Hastaneniz nöroloji bölümünde ne gibi hizmetler verilmektedir?

Nöroloji bölümünde epilepsi, hareket bozuklukları, bunama, baş ağrısı, beyin damar hastaklıkları gibi rahatsızlıkların takibi yapılmaktadır. Bu hastalıkların teşhisi için gerekli görüldüğünce MRI ve BT gibi görüntüleme yöntemleri ile serum-idrar tetkikleri kulalnılmaktadır. Epileptik nöbetlerin teşhisinde sıklıkla kullanılan Elektroensefalografi(EEG) çalışmasını, 25 dk. süreli rutin uyanıklık çekimi olarak yapmaktayız. Halk arasında sinir sıkışması olarak bilinen tuzak nöropatilerin, radikulopatilerin(omurgadaki diskler arasında sinir kökü basısı) ve çeşitli kas, kas sinir-kavşağı hastalıklarının teşhisinde kullanılan Elektromiyografi(EMG) ve sinir ileti incelemesi hastamenizde yapılmaktadır. Ayrıca fokal distonilerde (vücudun herhangi bir yerinde istemsiz ve uzun süren kasılmalar) ve kronik dirençli migren hastalarında botulinium toksin uygulaması(botoks tedavisi) yapılmaktadır.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113