• BIST 9113.57
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3529
  • Euro 34.9558
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

Şeyhli Merkez Camii'nin temeli Dua'larla atıldı

Şeyhli Merkez Camii'nin temeli Dua'larla atıldı
Pendik’te hayırseverlerin yardımıyla depreme dayanıklı ve konforlu camilerin açılışları sürüyor.

Sultanlar Grubu Başkanı Şeref Yıldız’ın bağışıyla yapımına başlanan Selahattin Yıldız Şeyhli Merkez Camii Temel Atma Töreni, TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın da katılımıyla düzenlendi. Kur’an Tilavetinin ardından konuşan hayırsever işadamı, Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin’in Pendik’e unutulmayacak eserler kazandırdığını belirterek “Bu cami bizim Sancaktepe ve Anadolu Hisarı’nın ardından yaptırdığımız üçüncü cami. Biz yaptırıyoruz; ama Başkan Dr. Kenan Şahin’in gayretleri olmasaydı bu camiyi yapmak nasip olmazdı.” dedi.

“Caminin yanında kültürel bir mekân olacak”

Törende konuşan Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, Selahattin Yıldız Şeyhli Merkez Camii’nin aynı zamanda bir kültür mekânı olacağını söyleyerek “Cami, külliye şeklinde yapılacak. İbadetin yanında toplantıların da olacağı bir sosyalleşme mekânı olacak.” dedi. TBMM Meclis Başkanı İsmail Kahraman da geçmişte Türkiye’ye inançtan uzak bir dönem yaşatıldığını hatırlatarak “Çok şükür günümüzde camiler, kuran kursları yapılır bir dönemdeyiz. Bu dönemin kıymeti bilinmeli.” şeklinde konuştu. Öte yandan konuşmasında Çamlıca Camii inşaatına da değinen Kahraman: “Camimizin adının Recep Tayyip Erdoğan olmasını istiyoruz.” dedi.    

1.000 kişilik kapasitesi bulunacak

200 kişilik Şeyhli Merkez Camii’nin yerine yapılan Selahattin Yıldız Şeyhli Merkez Camii tamamlandığında 1.000 kişilik cemaate hizmet verecek. 24 ay içinde bitirilmesi planlanan cami depreme dayanıklı olmasının yanında külliye şeklinde yapılacak. 980 metrekarelik kullanım alanına sahip caminin adı, İşadamı Şeref Yıldız’ın 2001 yılında vefat eden abisi Selahattin Yıldız oldu. 

camimi-fcc_28.jpg

camimi-f13f_24.jpg

 

 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113