• BIST 8727.4
  • Altın 2233.211
  • Dolar 32.3346
  • Euro 35.1091
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C

Şadi Yazıcı yönetimine güvenoyu

Şadi Yazıcı yönetimine güvenoyu
Tuzla Belediyesi’nin 2018 yılı faaliyet raporu, Tuzla Belediye Meclisi tarafından oy çokluğuyla kabul edildi.

Tuzla Belediye Meclisi’nin yeni dönem üyelerini bilgilendiren Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Sadece kendi içinde yaşayan insanların değil dışarıdan gelen ziyaretçilerin de çoğunlukta olduğu, dışa açılan bir ilçede olduk. Kendi kendine yeten bir ilçe olma yolunda önemli bir açığı da kapatmış olduk” dedi.
Tuzla Belediye Meclisi’nin nisan ayı toplantısının 2. oturumu, 12 Nisan 2019 Cuma günü Tuzla Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı Tuzla Belediyesi’nin faaliyet raporunu detaylı bir şekilde sunarak; kurumsal, sosyal ve mali yapı ile gerçekleştirilen projeler ve hedefler hakkında katılımcılara bilgi verdi. 

sadidi-t-raporu_3.jpg

İnsanı Merkeze Aldık
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, belediyecilik hizmetlerinde 2 kavramın üzerinde durdu. İnsanı merkeze koyan anlayış ve gönüllük ruhu vurgusuyla konuşan Başkan Yazıcı, “Tuzla’nın zaman zaman İstanbul’dan sayılmayan mazisini hatırladığımızda yapmamız ve yapılması gereken işleri bilerek hareket ettik. 2009 yılında vatandaşımıza bir söz vermiştik, “Dünya vatandaşlığını vaat ediyoruz” demiştik. Gelişen dünyada artık her şey insanı merkeze oturtan, insana hizmeti arzulayan, bireyi merkeze koyan yönetimlerin geliştiği bir dünyada bizim de bu yönde çalışma yapmamız gerekiyordu. Tuzlamız’ın ihtiyaçlarını düşündük, ilçenin kendine yeten bir ilçe olmasına gayret ettik. Rutin belediyeciliğin dışındaki sosyal kültürel hayatın da bireyin istek ve taleplerine ve dünyada gelişen teknolojiye uygun şekilde uyum sağlaması yönünde gayretlerimizi gösterdik. Gönüllülük ruhu katılmadan hiçbir iş başarılamaz. Dolayısıyla yönetim sadece bir şeyi yönetmek değil yönetişim dediğimiz katarak yönetmeyi, halkla beraber yönetim tarzını arzu ettik. Bu noktada da ilçemizin ihtiyaçlarını karşılamaya devam ederken rutin belediyeciliğin ötesinde bireyi dikkate alan, bireyin bulunduğu aileyi, o toplumsal çekirdek yapıyı ele alarak çalışmalarımızı sürdürdük” dedi. 

xsadi--raporu_2.jpg

Dışa Açılan Bir İlçe Olduk
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, belediye hizmetlerinde kurumsal ve toplumsal gelişimle birlikte Tuzla’nın merkezi bir ilçe kimliğine kavuştuğunu söyledi. Tuzla’da durum tespitini ortaya koyan Başkan Yazıcı, “Sadece kendi içinde yaşayan insanların değil dışarıdan gelen ziyaretçilerin de çoğunlukta olduğu, dışa açılan bir ilçede olduk. Kendi kendine yeten bir ilçe olma yolunda önemli bir açığı da kapatmış olduk. Bir modern kentin kendini anlatabilmesi ve sahip çıkılabilmesi çok önemli. Tuzla bilincini oluşturabilmek, “Tuzla’da yaşıyorum, Tuzla’da doyuyorum, Tuzla’da geleceğimi çizeceğim diyerek” Tuzla’ya sahip çıkmak açısından birlik ve beraberliğimizi her ortamda sağladık.” şeklinde konuştu.
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın ardından AK Parti Grup Başkan Vekili Tülay Kalav, CHP Grup Başkan Vekili Düzgün Acar ve MHP Grup Başkan Vekili Volkan Beşiroğlu partileri adına söz alarak faaliyet raporuna yönelik değerlendirmelerde bulundu. CHP Tuzla Belediye Meclis Üyeleri Ülkü Sakalar ve Barış Birtan Gündüz, faaliyet raporunu bireysel olarak değerlendirdi. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, CHP temsilcilerinin eleştirilerini yanıtladı.
Tuzla Belediyesi’nin 2018 Faaliyet Raporu oylamasında 24 kabul, 13 ret oyu kullanıldı. Faaliyet raporu oy çokluğuyla kabul edildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113