• BIST 9679.8
  • Altın 2489.039
  • Dolar 32.4231
  • Euro 34.4318
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 7 °C

Saadet Partisi değişim vaad ediyor

Saadet Partisi değişim vaad ediyor
Türkiye’nin her seçim bölgesinde kendi adaylarıyla tek başına giren parti Saadet Partisi, Tuzla’da uzun süren istişareler ve titiz çalışmalar sonucunda seçim yarışına İlçe Başkanı Resul Kılıç ile katılmaya karar verdi.

 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Genel Seçimlerine Türkiye’nin her seçim bölgesinde kendi adaylarıyla tek başına giren parti Saadet Partisi, Tuzla’da uzun süren istişareler ve titiz çalışmalar sonucunda seçim yarışına İlçe Başkanı Resul Kılıç ile katılmaya karar verdi.
Aday tespitinin hemen ardından Saadet Tuzla’da hummalı bir çalışma başladı. Tuzla’da seçimlerin zorlu geçeği anlaşılıyor.

sadadet-0002.jpg

Kırk yıldan fazla bir siyasi geçmişi olan Milli Görüş hareketinin tek temsilcisi olan Saadet, Mahalli idareler seçimlerinde siyasi birikimine uygun olarak, en etkili muhalefet dilini kendisinin kuracağının işaretlerini veriyor. “Çalmadan Çalışacaklar” ve “Cepsiz Ceketliler” sloganları ile seçim çalışmalarına “Bismillah” diyen Saadet Partisi dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

sovdedet-010.jpg

Saadet Partisi Tuzla Belediye Başkan Adayı Resul Kılıç gazetemize yaptığı açıklamada: “Geldiğimiz noktada şehirlerimiz bir açmazın içine sürüklenmiş ve yönetilemez hale getirilmiştir.” dedi. “31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi, şehirlerimizin makûs talihinin değişmesi açısından tarihi bir fırsat olarak milletimizin önüne gelmiştir” diyerek,  milletin bu fırsatı iyi değerlendireceğine inandığını ifade etti. Şehirlerimizin son 16-17 yıllık süreçte çok yanlış yönetildiğini açıklayan Resul Kılıç şöyle devam etti:  “Deprem sonrası “Kentsel Dönüşüm” süreçlerinin çok yanlış yürütüldüğünü, şehirlerimizdeki çarpık ve sağlıksız yapılaşmanın yeni bir şehircilik yaklaşımıyla sağlıklı bir dönüşüme tabi tutulması gerekirken, öncelikle boş arazilerin yapılaşması sağlanmış ve ardından “Kentsel Dönüşüm” gündeme gelmiştir. Bu yanlış uygulama sonucunda da şehirlerimiz nefes alınamaz ve yaşanamaz hale gelmiştir. Bu bizim iddiamız değil rakibimiz olan iktidar partisinin kendi ikrarıdır. En etkili ve yetkili ağızdan “Şehirlerimize ihanet ettik.” denilmiştir. Ve takdir edilmelidir ki en kuvvetli delil rakibin kendi ikrarıdır. Aziz milletimiz takdir edecektir ki şehirlerimize ihanet eden, şehirleri ranta ve betona kurban edenlerden şehirlerimizi yeniden imar edip yaşanılabilir bir hale dönüştürmesi beklenemez” şeklinde konuştu.

sovdet-1.jpg

Aslında sorunun bir yaklaşım ve değer sayım sorunu olduğunu vurgulayan Kılıç, “Uzun yıllar boyunca şehirlerimizi yöneten kadroların, kendi değerlerimizi merkeze alan, tabiatı tahrip etmeden onunla uyum içerisinde bir şehri vücuda getirecek bir felsefesi ve değeri yoktur.” dedi. Şehirciliğin rant üretmek olarak görüldüğü yerde, beton ucubelerin şehirleri istila etmesi, buna mukabil çocukların koşup oynayacağı, insanların nefes alabileceği yeşil alanların hızla yok olmasının normal olduğunu savundu. “Sorunun kaynağı olanlar çözümü üretemezler, dolayısıyla halkımız bu seçimde farklı bir ses, farklı bir yaklaşım aramaktadır” diye ekledi.

Yaşadığımız son süreçte yönetimde Adalet duygusunun yitirildiğini, şehir planlamasında ve yapılaşmada tabiata ve insan ihtiyaçlarına uygunluk yerine rant odaklı hareket edildiğini, nimet- külfet dengesinin hızla bozulduğunu, emanetlerin ehil olanlara verilmediğini, istihdam imkanları açısından partizanca bir yaklaşım sergilendiğini, kamu kaynaklarının yönetiminde şeffaf olunmadığını ve ülkemizin oldukça zor süreçlerden geçtiği şu günlerde israf ve savurganlıkta had hudut tanınmadığını ifade eden Resul Kılıç, “Bizim temel değer sayımımız: Dürüst Başkan Dürüst Yönetim, Adalet, Şehircilikte insan ve tabiatla uyum, halkımıza yüklenen külfet ve sunulan nimette denge, işleri ehil olana tevdi etmek, ayrıştırmak değil bütünleştirmek, kamu kaynaklarını kullanırken iktisatlı ve ölçülü olmak ve her daim şeffaf ve denetime açık olmaktır” şeklinde sözlerini sürdüren Kılıç “Bütün sorunlarımızın çözümü sahip olduğumuz değerlerimizdedir. Ancak bu değerlerin sadece sözünün edilmesiyle meseleler çözülmez. Ziya Paşanın dediği gibi: “Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz”” diyerek sözlerini tamamladı.

Haber:Yaşar Şimşek

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113