• BIST 9075.66
  • Altın 2300.653
  • Dolar 32.3186
  • Euro 35.0795
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

PKK'yı niye bitiremedin paşa!

PKK'yı niye bitiremedin paşa!
Destici, Afrin Harekâtı'nın siyasete alet edilmemesi gerektiğini söyleyen eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'a tepki göstererek, "İlker Başbuğ'a şunu sormak isterim; Genelkurmay Başkanlığı döneminizde bu PKK terör örgütü neden bitmedi?" dedi.

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin genel merkez binasında basın toplantısı düzenleyerek gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Afrin Harekâtı'nın siyasete alet edilmemesi gerektiğini söyleyen eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'a Bahçeli ve Erdoğan'dan sonra bir tepki de Mustafa Destici'den geldi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Afrin Harekâtı'nın siyasete alet edilmemesi gerektiğini söyleyen eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'a tepki göstererek şunları söyledi:

-"Eski Genelkurmay Başkanlarının özellikle siyasetçilerin birbirleriyle yapmış olduğu tartışmalara müdahil olmalarını doğru bulmuyorum. İlker Başbuğ’a şunu sormak isterim: 'Siz konuşacak makamda değildiniz. İcra edecek makamdaydınız. Genelkurmay Başkanlığı döneminizde bu PKK terör örgütü neden bitmedi?' İlk önce bunun cevabını versin.

-Dolayısıyla siyasetçiler hakaret içermeden, toplumu ayrıştırıcı bir dil kullanmadan birbirlerini eleştirebilirler. Yapılan harekatla ilgili düşüncelerini ifade edebilirler. Kahraman Mehmetçiğimizin moralini yüksek tutmak ve başarılı olma adına dilek ve temennilerini, görüşlerini yüksek sesle dile getirebilirler. Bunlara karşı yapılan haince açıklamalara, bildirilere karşı en sert şekilde cevap verebilirler.

BAŞBUĞ NEDEN RAHATSIZ?

-Anladığım kadarıyla İlker Başbuğ, özellikle Türk Tabipler Birliği (TTB) ve HDP'nin etrafında hizalanan, onlara arka çıkan birtakım siyasetçilere verilen sert cevaplardan rahatsız olmuş gözüküyor. Bence İlker Başbuğ pozisyonundaki insanların bu tür siyasi tartışmalara girmek yerine, askeri alanda bir önerileri varsa onları söylesinler. PKK ile ilgili kendi dönemlerinin hesabını versinler."

BAHÇELİ VE ERDOĞAN NE DEMİŞTİ ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan ''Bu sözler onun haddine mi? Yazıklar olsun gereken cevabı alacak'' sözleriyle tepki göstermişti. MHP Lideri Bahçeli ise 'TSK'nın başında bir komutan vardır ikinci bir komutana gerek yoktur' diyen Bahçeli, Başbuğ'un sözlerini sert bir dille eleştirmişti.

Kaynak: İnternethaber

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113