• BIST 8718.11
  • Altın 2247.714
  • Dolar 32.332
  • Euro 35.1694
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C

Pendik'te Üretilen Eserler Göz Kamaştırdı

Pendik'te Üretilen Eserler Göz Kamaştırdı
Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezi, El Sanatları Kurslarının yıl sonu sergilerinden ikincisine ev sahipliği yapıyor.

28 Haziran-7 Temmuz tarihleri arasında açık kalacak sergide ipek halılar, ahşap oymalar, cam eserler, çiniler ve süsleme sanatının örnekleri göz kamaştırdı.

El sanatlarına sahip çıkarak her yıl yüzlerce kursiyerin yetişmesine imkan sağlayan Pendik Belediyesi, yeni sanatçılar kazandırmaya devam ediyor. İki hafta önce açılan ilk serginin ardından bu kez eserlerini sergileme sırası Taş İşleme, Osmanlı Süsleme, Ahşap Oyma, Sedef Kakma, Cam Füzyon, İpek Halı, Boşnak Kilim, Keçecilik ve Çini kurslarına geldi. 141 kursiyerin eserinin yer aldığı serginin açılışını Pendik Belediye Başkan Yardımcısı Atakan Yüce ve öğretmenler birlikte yaptı. Büyük ilgi gören sergi esnasında kursiyerler sertifikalarını da alarak çifte mutluluk yaşadı. 

etakan-_-gkn8917.jpg

Ahşap mobilyalara kadın sanatçılar

Sergide dikkat çeken eserler arasında ahşap oymalar da yer aldı. İki yıl önce açılan Ahşap Oyma Kursu, mobilyaları süsleyecek kadın sanatçılar yetiştiriyor. Sergide eserleri sergilenen Sabahnur Erhan, iki yıldan beri kursa devam ediyor. Sehpalar, dikiş makineleri onun incelikle oyduğu desenlerle gösterişli birer sanat eserine dönüşmüş. 6 ayda yaptığı dolap ise gözdesi. “Çok emek verdim, 10 bin liradan aşağı satmam” diyor.

Ahşap Oyma Kursu öğretmeni Ahmet Münir Ayva erkek öğrenciden fazla kadın öğrencisi bulunduğunu belirterek, “Kadınlar artık klasikleşmiş kurslardan sıkıldı. Bu yüzden farklı kurslara yöneliyorlar. Kadınlar hem sabırlı hem de ince ve zarif işleri yapmakta yetenekli oldukları için erkeklerden çok daha başarılı” diyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113