• BIST 9142.4
  • Altın 2325.583
  • Dolar 32.3735
  • Euro 35.0075
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

Pendik’te Kudüs Protestosu

Pendik’te Kudüs Protestosu
Amerika’nın İsrail’in yeni başkentini Kudüs olarak tanımasının ardından İstanbul’da tüm ilçelerde cuma namazı sonrası yoğun protestolar gerçekleşti.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasının ardından tepkiler çığ gibi büyüyor. Türkiye'nin bir çok noktasında Trump'ın kararına tepki gösteren vatandaşlar sokağa döküldü. Bu kapsamda, cuma namazı sonrası Trump'ın Kudüs kararına tepki göstermek isteyen binlerce vatandaş İstanbul'da Pendik Meydanında toplandı

Cuma namazı sonrası toplanan. Kalabalık, "Katil İsrail, işbirlikçi ABD", "Kudüs bizimdir, bizim kalacak", "Kudüs'e selam, direnişe devam" şeklinde sloganlar atıp tekbir getirdi.

 Türk ve Filistin bayrakları taşıyan grup, "Kudüs kırmızı çizgimizdir", "Kudüs Müslümanların şerefidir", "Kudüs davamızdır" yazılı dövizler taşıdı.

Alanda vatandaşlara seslenen Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, Kudüs aşkıyla meydanlarda toplandıklarını söyledi. Ümmetin ayağa kalkışını dünyaya göstermek için meydanlarda toplandıklarını dile getiren Başkan Şahin: ““Bugün dünyada kritik zamanlardan geçiyoruz. 100 yıl önce dünyayı dizayn eden akıl yeniden dünyayı dizayn etmeye çalışıyor. Abdülhamit’i tahttan indiren güçler, aynı amaçla yeni tezgâhlar planlıyor. Ama artık o eski millet yok. Hesaplaşmak için meydanlardayız. Ümmet ayağa kalkınca herkes bir olacak, tezgâhlar bozulacak.”dedi.

AK Parti İlçe Başkanı Rüstem Kabil, ümmet olarak ayağa kalkmalarının zamanının geldiğini söyledi. Kudüs’ü kurtarmalarının namus borcu olduğunu dile getiren MHP İlçe Başkanı Yüksel Cebe, bunun yeminleri olduğunu, Firavunlara teslim etmeyeceklerini dile getirdi.

Meydanda Vatan Partisi İlçe Başkanı Mevlüt Gelen ve Hür Dava Partisi (HÜDAPAR) İlçe Başkan Erdal Almalı da vatandaşlara seslendi. Artık birlik olma zamanı ve birleşme vaktinin geldiğini vurgulayan Vatan Partisi İlçe Başkanı Mevlüt Usta: “ABD olmasa İsrail hiçbir şey. Yılanın başını ezmek lazım. Yani ABD’yi ezmek gerekir. Kudüs aynı zamanda milli meselemizdir.” dedi. Birleşme vaktinin geldiğinin bir kez daha anlaşıldığını belirten HÜDAPAR İlçe Başkanı Erdal Almalı: “Bunlar ayrılığımızdan güç alıyor, aksi durumda bu kadar cesaretli olamazlardı. İnşallah, büyük şeytan ABD’nin yıkılışına şahit olacağız.” dedi. 

Fikret Cesur Hocanın Kuran’ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Pendik Müftüsü Hüseyin Baş Hocanın Duasıyla son buldu.

kudus.jpg

kudus1.jpg

kudus11.jpg

kudus6.jpg

kudus9.jpg

kudus5.jpg

kudus7.jpg

kudus8.jpg

kudus12.jpg

mfff.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113