• BIST 9079.97
  • Altın 2323.454
  • Dolar 32.3566
  • Euro 34.9396
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Pendik?te ?Kastamonu? rüzgarı

Pendik?te ?Kastamonu? rüzgarı
Pendik Belediyesi ve Kastamonu Valiliği?nin ortaklaşa düzenlediği Yediveren Kültür Kardeşliği ?Kastamonu Günleri?, Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezi önünde gerçekleştirilen görkemli törenle açıldı.

Törende, Cide Sarı Yazma Halk Oyunları Ekibi yöresel oyunlarını sergilerken, şehrin yöresel mutfağından çekme helva, etli ekmek gibi şehre özel tatlar katılımcılara sunuldu. Kültür Merkezi’nde düzenlenen resim sergisinin yanında, taş baskı dokumalar, yöresel sarı yazma, ahşap sultan kayıkları, ahşap oymacılığı, el sanatı delici aletler ve tığsız el bağlama standları da yer aldı. Özellikle Kastamonu’nun tersanelerinde üretilen, şuan Haliç’te ve İstanbul Boğazı’ndaki deniz turlarında kullanılan sultan kayıklarının minik maketleri katılımcılardan yoğun ilgi gördü.

Açılışa ilgi yoğun oldu


Açılışta, festivali düzenleyen Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş ve Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin’in yanı sıra, İstanbul milletvekilleri Erol Kaya ve Osman Boyraz, KASKON(Kastamonu Konfederasyonu) Başkanı Selami Çelebioğlu, AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Kemal Akar ve İlçe Başkanı Turgay Kılıç, Pendik Kaymakamı Cafer Odabaşı,  Esenler Kaymakamı Nazım Madenoğlu,  Cide Belediye Başkanı Nejdet Demir, Şenpazar Belediye Başkanı Suat Saygın, ile Pendik’te yaşayan çok sayıda Kastamonu kökenli vatandaş katıldı. Yoğun gündemi nedeniyle açılışa katılamayan Başbakan Erdoğan, ilettiği mesajda, kültür kardeşliğini pekiştiren festivali düzenlediği için Başkan Şahin ve Vali Bektaş’a şükranlarını bildirdi.

 “Kültürel miras yitirilmesin diye çaba harcıyoruz”

Programda açılış konuşmasını gerçekleştiren Belediye Başkanı Kenan Şahin, Pendik Belediyesi olarak Yediveren Kültür Kardeşliği projesini hayata geçirmekle, farklı kültürel mirasların yitirilmemesi için çaba harcadıklarını belirtti. Kastamonu şehrinin tarihteki yerine dikkat çeken Şahin, şehrin başta yöresel mutfağı olmak üzere zengin kültürüne hayran olduğunu kaydederek, “Kastamonu’ya yolu düşmeyen fakat bu büyük şehrin kültürüyle tanışmak isteyenlerin yolu mutlaka Akif Ersoy Sanat Merkezi’nden geçmeli” dedi.

Vali Bektaş, “Projede 3. şehrin Kastamonu olması, bizleri memnun etti”


Kastamonu Valisi Bektaş ise, Yediveren Kültür Kardeşliği projesine dikkat çekerek, “Pendik Belediyesinin Türkiye’deki yedi bölgenin kültürel mirasıyla ilgili bu çalışmasını çok önemsiyorum. Projede Kütahya ve Gaziantep’ten sonra 3. şehrin Kastamonu olması, bizleri sevindirdi” dedi. Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezi önüne kurulan tarihi Kastamonu evlerinden bir model ile şehrin Milli Mücadele yıllarındaki eşsiz kahramanlarından ‘Şerife Bacı’ heykeli, Pendiklilerin yoğun ilgisini çekti.



--

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113