• BIST 9464.08
  • Altın 2488.872
  • Dolar 32.5974
  • Euro 34.7926
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C

Pendik'te dilencilere yılda 40 milyon lira veriyoruz

Pendik'te dilencilere yılda 40 milyon lira veriyoruz
Pendik Kent Konseyi vatandaşı bilgilendirme ve bilinçlendirme toplantıları devam ediyor.

Dilencilere Pendik’te 40 Milyon, Türkiye 4.5 Milyar veriyor

15 Mart 2018 Perşembe günü Yunus Emre Kültür Merkezinde milli eğitim camiasına yönelik bilgilendirme toplantısına katılan okul müdür yardımcıları, rehber öğretmenler ve okul aile birliği üyelerine bir sunum yapıldı. Sunumda toplumun kanayan yarası dilencilikle mücadele değerlendirildi. Özellikle çocuk ve kadınları istismar eden kötü niyetli insanların bu iki kesimin üzerinden büyük rant sağlayarak insanların hayatını karartacak işlere kadar götürdükleri anlatıldı.

Pendik Kent Konseyi Başkanı Süleyman Yılmaz, " İyilik yaptığımızı zanneden bizler, sizler aslında insanlarımıza büyük bir kötülük yapmaktayız. Kadın ve çocukları dilendiren art niyetli insanların gönde 20-30 çocuk kiralayarak dilendirdiklerini Pendik’te tespit ettik. Yılda yüz bine yakın çocuğumuz kötü niyetli insanların kötü emellerine hizmet ediyor. Kkolluk kuvvetleri bunlarla sıkı mücadele etmesine rağmen halen bu sektörün önüne geçilememiştir. Mücadeleyi vatandaş olarak biz vermeliyiz. Hiçbir dilenciye para vermemesi lazım, bu işin sonlandırılmasının en etkin yolu budur. Bu konuda milli eğitim camiamız olarak sizlere önemli görevler düşmektedir. Halkımızı bilinçlendirip kesinlikle dilencilere para verilmemesi lazım geldiğini anlatmak ve öğretmek için sizlere toplumumuzun ihtiyacı var." dedi.

Süleyman Yılmaz, yapılan araştırmalar sonucu dilencilik sektörü Türkiye’de yılda 4.5 Milyar TL ile birçok holdingi geride bırakırken, Pendik’te 40 Milyon TL ile hatırı sayılır bir para toplamaktalar. Bu paraları biz veriyoruz. 4.5 Milyar TL ile Türkiye’de neler yapılır. 40 milyon lira ile ilçede 3-4 tane okul yaptırabiliriz. Lütfen duyarlı olalım. Devletimiz kimseyi aç ve açzıkta bırakmıyor. Dilencilere, sömürücülere para vermekten vazgeçelim."diye konuştu.

HABER: YAŞAR ŞİMŞEK

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113