• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

Pendik'te 'Ballı' Emeklilik

Pendik'te 'Ballı' Emeklilik
Pendik Belediyesi, emekli vatandaşlara yönelik arıcılık kursu başlattı.

Ekonomiye, üretime ve aile bütçesine katkı sağlamayı hedefleyen 80 saatlik eğitimi başarıyla tamamlayan katılımcılara  hem sertifika, hem de kovan verilecek. 

Emekliler için Pendik’te “ballı” dönem başlıyorİlçe Halk Eğitim Merkezi ile işbirliği yapan Pendik Belediyesi,   emekli vatandaşları ekonomiye kazandırmak üzere  “Arıcılık ” öğretilecek.   Arif Nihat Asya Kültür Merkezi’nde ilk dersin verildiği kursa emekliler akın etti. Belediye Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü tarafından yürütülen ve Tarım Danışmanı Ülkü Ergüt tarafından verilen eğitim,  13 Mayıs’a kadar sürecek. Kurs,  haftada  3 gün  5’er saat olmak üzere toplamda 80 saat eğitimi kapsıyor.

Eğitim, teorik ve pratik uygulamalı olacak

Emeklilere yönelik öncü bir hizmet olan kurs,  arıcılık mesleği konusunda uzmanlaştıran teorik ve pratik uygulamalı iki bölümden oluşuyor. Öncelikle teorik eğitimden geçirilen katılımcılar; Arı Irkları, Türkiye ve Dünyada Arıcılık, Arı Hastalıkları, Arıcılıkta Mevsimsel Çalışmalar,  Ana Arı, Arı Popülasyonu, Sabit ve Gezginci Arıcılık, Arıcılıkta Kullanılan Ekipmanlar, Ballı Bitkiler, Arı Ürünleri gibi konuları içeriyor. Daha sonrasında ise kurs katılımcıları arazide uygulamalı arıcılık dersleri  alacak. Eğitimlere devamlı katılan ve gerçekleştirilen testlerden başarıyla geçen kursiyerlere  Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikaların yanı sıra, arıcılık yapmaları için gerekli sayıda kovan verilecek.

Her kovanda 750 TL ile 1250 TL gelir 

Arıcılık mesleği, cazip bir ekonomik gelir düzeyini emektarlarına sunuyor.  Bir kovandan yılda elde edilen bal,  15-25 kg arasında değişebiliyor. Kilosu en az 50 TL olan baldan, böylece her kovanda yılda 750 TL ile 1250 TL arasında bir gelir elde ediliyor. Bu gelir balın çeşidine ve fiyatına göre de değişiyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113