• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

Pendikli Tıp Profesörü Deniz Güney'e büyük ödül!

Pendikli Tıp Profesörü Deniz Güney'e büyük ödül!
“GileadFellowship” ödülü Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim Araştırma Hastanesi’nden Prof. Dr. Deniz Güney DUMAN’a verildi

Gilead ilaç firması tarafından Hepatit B ve C, AİDS, mantar enfeksiyonları ile kan hastalıkları alanlarındaki çalışmalara destek vermek amacı ile “Fellowship Bilimsel ve Sosyal Destek Programı” ödülleri 9 Kasım 2016 tarihinde İstanbul Ruffles Otel’de düzenlenen tören ile sahiplerini buldu. 2016 yılı içerisinde 49 proje,bağımsız ve seçkin bilim adamlarından oluşan bir jüri tarafından değerlendirilmiş ve içlerinden 9 tanesi ödüle layık bulunmuştur. Marmara Üniversitesi Pendik EAH’denProf. Dr. Deniz Güney Duman başkanlığında planlanan “Kronik Viral Hepatit B ve C Hastalarında Endoskopik Ultrasonografi ile Hesaplanan Karaciğer Elastografi Değerlerinin Güvenirliği” isimli proje değerlendirme jürisi tarafından en yüksek puanlama ile birinci sıradan bu ödüle layık bulunmuştur.

1993 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi, İngilizce Tıp Bölümü’nden mezun olan Prof. Dr. Deniz Güney Duman, 1995 yılından bu yana Marmara Üniversitesi’nde çalışmaktadır. Halen Gastroenteroloji Bilim Dalı öğretim üyeliğini sürdürmektedir. Karaciğer hastalıkları konusunda hayvan, hücre kültürü ve kök hücre çalışmaları mevcuttur. Sindirim sistemi yolu ile göğüs kafesi ve karın içi organları ameliyat yapmaksızın değerlendirme ve örnekleme imkanı sağlayan endoskopik ultrasonografi yöntemini hastanemizde uygulamaktadır. Bu konuda Milano, İtalya’da, Lübeck, Almanya’da eğitim almış ve son olarak da New York, Amerika’da araştırma yapmıştır. Prof. Duman 2015 yılında Marmara Üniversitesi Pendik EAH ev sahipliğinde yapılan, gerek bilimsel çevrelerden büyük beğeni alan, ulusal ve yerel basının büyük ilgi gösterdiği uluslararası İstEUS;İstanbul endoskopik ultrasonografi ve ileri endoskopik girişimler toplantısına da başkanlık etmiştir.

                                                                          

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113