• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Pendikli minikler Bosnalı kardeşlerini bağrına bastı!

Pendikli minikler Bosnalı kardeşlerini bağrına bastı!
Bosna Hersek’le geçmiş yıllardan gelen kardeşlik ilişkileri, karşılıklı ziyaretlerle pekişiyor.

Pendik Belediyesi, kardeş şehir Bosna Hersek’in Travnik şehrine ziyarette bulundu. Kardeş Okul Projesi kapsamında ise Zenica kentinden Enver Čolaković Ortaokulu öğrenci ve öğretmenleri de Pendik'e geldi.

Kardeş şehir Travnik Belediyesi tarafından düzenlenen 21 Mart Belediye Günü etkinlikleri dolayısıyla Pendik Belediyesi heyeti Bosna Hersek’e ziyarette bulundu. Heyette Pendik Belediye Başkan Yardımcısı Ali Çelik, İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü Muhammed Zahid Kıroğlu, Tesisler Müdürü Fatih Telat Yılmaz ve Mali Hizmetler Müdür Yardımcısı Mehmet Raşit Arpacı yer aldı. Travnik Belediye Başkanı Admir Hadžiemrić, etkinliklerin ardından Pendik Belediyesi heyetini makamında ağırladı. Bosna Hersek temaslarını sürdüren heyet, daha sonra Türkiye’nin Saraybosna Büyükelçisi Haldun Koç’u ziyaret etti. Büyükelçi Koç’la görüşen heyet, ülkede yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Heyetin son durağı Aliye İzzetbegoviç’in kabri oldu. Bosna Hersek’in bağımsızlığında verdiği mücadeleyle ülkenin sembol ismi olan ve düşünceleriyle Bilge Kral ismini alan Aliya İzzetbegoviç’in kabrine giderek dua etti.

5abb9d011c01c_saraybosna-buyukelcisi-haldun-koc.jpg

Bosna’lı öğrenciler Pendik’e geldi

Yüzyıllar boyunca aynı sancak altında birlikte yaşamış iki milletin kardeşlik ilişkileri günümüzde artarak devam ediyor. Kardeş Okul Projesi kapsamında Bosna Hersek Zenica’da Enver Čolaković Ortaokulu öğrenci ve öğretmenleri de Orhan Sinan Hamzaoğlu Ortaokulu’na geldi. Bosna Hersek heyeti 5 günlük gezilerinde Pendik Belediyesini ziyaret etti. Belediye Başkan Yardımcısı Sami Divleli tarafından ağırlanan Boşnak misafirlere ilçe ve belediye çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

HABER: YAŞAR ŞİMŞEK

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113