• BIST 9141.98
  • Altın 2324.028
  • Dolar 32.3552
  • Euro 34.973
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

Pendikli Ahmet çocuk yaşta ticarete atıldı 2 üniversite bitirdi şimdi üçüncüyü okuyor

Pendikli Ahmet çocuk yaşta ticarete atıldı 2 üniversite bitirdi şimdi üçüncüyü okuyor
Çocuk yaşlarda pilav satarak ticaret hayatına atılan Ahmet Öden (23), hem tahsil yaptı hemde ticarette önemli başarılara imza attı.

Pendik'te kime sorsanız Ahmet Öden'i tanır. Efendi kişiliği, mütevaziliği ve cana yakınlığıyla insanlarını sevgisini kazınmış kişilikten söz ediyoruz.

1995 yılında Pendik Doğu Mahallesi'nde dünyaya gelen Ahmet, 4 kardeşin en küçüğüdür. Henüz ilkokul çağında babasının pilav tezgahında çalışarak ticaret hayatına atılır.  Hem eğitimine devam eder, hemde pilav tezgahında müşterilere pliav servisi yapar.

Henüz 23 yaşında olan Ahmet Öden, helal ticaretin her türlüsüyle meşgul olur. Gedik Üniversitesi Halkla İlişkiler Bölümü Mezunu olan Ahmet, aynı zamanda Adalet Yüksek Okulu'nu da bitirdi. Şimdi ise Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü üçüncü sınıf öğrencisi olarak öğrenimine devam ediyor.

Emlak Danışmanlığı eğitimi de alan genç girişimci, çok iyi bir diksiyona sahip. Eğitim ve işin arasında TRT spikerlerinin eğitim verdiği 3 aylık diksiyon kursunu da başarıyla bitirdi.

Kısa hayata çok şey sığdırdığını anlatan Ahmet Öden, " Bu hayatta helalinden yapmadığım neredeyse hiç bir iş yok. Ticaret hayatımın bir kısmı babamın yanında tezgahta pilav satmakla geçti. Sonrasında lokanta, çay ocağı vb işlerde çalıştım. İlerleyen sürede kendime ait bir simit tezgahım oldu ve 3 yıl simit sattım. Sonrasında Tavşantepe'deki İrşad Camii'nin çay ocağını işlettim ve temizlik işlerine baktım. Aynı zamanda ünivesite eğitimine devam ediyordum. Hem iş, hem tahsil zor oluyordu ama çok şükür Rabbim'in inayetiyle okulumu bitirdim."

" Okul bittikten sonra hayata bir yerden başlamam gerekiyordu. Bir çiğköfte Francishe Şubesi açmayı planladım ve hizmete girdi. Şimdi çiğköfteci dükkanımın başındayım ve insanlara hizmet ediyorum. İki çalışanım var. Sürekli halkla birlikte oldum ve milletime sevdalandım. İlerleyen zamanlarda daha değişik noktalarda hizmet etmeyi düşünüyorum." diye konuştu.

Ahmet Öden, helalinden ticaretin her türlüsünü yaptığını kaydederek, " Simit sattım, ekmek sattım, pilav sattım ve şimdi çiğköfte satıyorum. Ama vatanımı satmadım. Devletime-milletime sarsılmaz bağlarla bağlıyom."diye konuştu.

dsc_0041-009.jpg

 

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113