• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Pendik Belediyesi'nden 420 Bin kişiye iftar

Pendik Belediyesi'nden 420 Bin kişiye iftar
Pendik Belediyesi halka açık 8 iftar noktasıyla Ramazan boyunca yüzbinlerce vatandaşı ağırlamaya hazırlanıyor. Pendik’teki iftar noktalarında her akşam 14 bine yakın vatandaş birlikte oruç açma imkanı bulacak.

İslam aleminin sabırsızlıkla beklediği rahmet, mağfiret ve bereket ayı Ramazan, 16 Mayıs Çarşamba günü tutulacak ilk oruçla başlayacak. Pendik Belediyesi, Ramazan boyunca  çeşitli mahallelerde  kurulan 8 sabit iftar noktasıyla vatandaşları  bir araya getirecek. Önceki yıllarda olduğu gibi  her yaştan ve kesimden Pendikli, dualar ve muhabbetle  Ramazan’ın bereketini aynı sofralarda paylaşacak.  

İftar noktası sayısı arttı

Bu yıl Bahçelievler, Fatih, Fevzi Çakmak, Kavakpınar, Kurtköy, Velibaba ve Ertuğrulgazi Mahallelerinin yanı sıra Sahil Etkinlik Alanı’nda da halka açık iftar çadırı Ramazan boyunca hizmet verecek.   Vatandaşlar, Pendik Belediyesi Aşevi’nde hazırlanan  ve  paket olarak sıcak sıcak masalara servis yapılan  yemeklerle bu 8 noktada oruçlarını açabilecek.  Ayrıca Belediye tarafından davetli  usulü gerçekleştirilecek  grup iftarları Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi bahçesinde yapılacak.  Öte yandan Sahil Atatürk Anıtı yanında kurulan bir diğer iftar çadırı ise, PENDEF’in  (Pendik Dernekler Federasyonu) hemşehri derneği organizasyonlarına ev sahipliği yapacak.

Ramazan’da sanat sokağı

Sahil Etkinlik Alanı’ndaki iftar çadırı yanına Ramazan boyunca  açık kalacak sanat  sokağı kuruldu. El sanatları kurslarının ürünlerinin sergileneceği stantlarda alışveriş imkanının yanı  sıra workshoplarla ziyaretçiler eserlerin yapım çalışmalarını o görebilecek. 15-30 Mayıs tarihleri  arasında Pendik Belediyesi sanat kurslarının yıl sonu sergilerinin yer alacağı stantlarda tezhipten minyatüre, sedef kakmadan Osmanlı süslemesine pek çok eser yer alacak. 1 Haziran’dan itibaren ise  aynı yerde Halk Eğitim Merkezi kurslarının yıl sonu  sergileri başlayacak.  

toplulari-46c8_dsc-2939.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113