• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C

Parmakları koptu hastanede kayboldu

Parmakları koptu hastanede kayboldu
5 çocuk annesi 39 yaşındaki Tülay Bülbül, parmaklarını kıyma makinasına kaptırdı. Ancak iddiaya göre hastanenin acil servisine götürülen kopan parmaklar burada kaybedildi.

KAHRAMANMARAŞ'ta, Tülay Bülbül, 6 Kasım'da elektrikli kıyma makinesinde kıyma çekerken sağ elini makineye kaptırdı. Hemen makineyi kapatan Bülbül'ün orta iki parmağının ön kısımları koptu. Tülay Bülbül, ihbar üzerine olay yerine gelen ambulansla Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü ve ameliyat edildi.

Parmakları koptu hastanede kayboldu

Tedavisinin ardından taburcu edilen Bülbül'e geçmiş olsun ziyaretine gelen komşusu, kopan parmaklarının sağlık ekipleri tarafından makineden çıkarılarak aynı ambulansla hastaneye götürüldüğünü söyledi. Duydukları karşısında büyük şaşkınlık yaşayan ve hastaneye giden Tülay Bülbül, parmaklarının getirilmediği yanıtını alınca, ameliyatı yapan Dr. F.V. ile diğer sorumlular hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Olayı anlatan Bülbül, komşusunun makineden çıkarılan parmakların sağlam olduğunu söylediğini buna rağmen yerine dikilmediğini iddia ederek şöyle konuştu: "Sağlık ekipleri beni ambulansa aldıktan sonra diğer bir sağlık ekibi yukarı çıkıp makineden parmaklarımı çıkarmış komşum yardımıyla. Ben hemen makineyi kapattığım için parmaklarımı çiğnememiş, sadece koparıp boşluğuna atmış. Komşum parmaklarımın sağlam olduğunu görmüş. Tabii o an için bu durumdan bizim haberimiz yok. Sağlık ekipleri muhafaza edilmiş bir şekilde hastaneye götürüyorlar.

Ameliyat sonrası evime geldikten 2 gün sonra komşum beni ziyarete geldi. Bana parmaklarımı sorunca a ben de 'Parmaklarım yok ki dikilsin, sadece parmaklarımı kapattılar' deyince komşum bana parmaklarımın sağlam olduğunu ve sağlık ekipleri tarafından alındığını söyledi."

Parmakları koptu hastanede kayboldu Komşusunun anlattıklarından sonra soluğu ameliyat olduğu hastanede alan genç kadın ameliyatı gerçekleştiren Dr. F.V.'ye parmaklarını dordu ancak 'Benim parmaklar hakkında hiçbir bilgim yok' diye cevabını aldı. Hasta hakları birimi, acil servis ile patoloji bölümünden de olumsuz yanır aldığını dil getiren Bülbül, ameliyatı yapan Dr. F.V. ile diğer sorumlular hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu belirterek, şu ifadeleri kullandı: "Ambulansa konuluyor parmaklar. Ondan sonrası hakkında hiç kimsenin bir bilgisi yok. Parmaklarım hastanenin acil servisinde kaybedildi. Parmaklarım sağlıklıydı, dikilebilirdi, kurtulabilirdi. Parmaksız kaldım. Elimin kullanımı yüzde 50 azaldı. Çok üzgünüm ve şu an mağdur durumdayım."

HASTANEDEN AÇIKLAMA:Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi yönetimi ise iddialarla ilgili, "Hastanın iddia ettiği gibi kopan uzuvları, yani parmakları hastanemize getirilmemiş olup, o an yapılması gereken tıbbi müdahale doktor ve sağlık personelimizce yapılmış, tedavisinin ardından da hastamız taburcu edilmiştir. Tüm bu bilgiler hastamızın geldiği anda adına açılan dosyasında mevcut olup, hastanın şikayeti üzerine soruşturma başlatılması durumunda gerekli tüm belgeler yargımızın ilgili birimlerine teslim edilir" açıklamasında bulundu.

Kaynak:internethaber

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113