• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C

Pakistan tüm dünyaya duyurdu! ‘Artık zamanı geldi, bu son savaş

Pakistan tüm dünyaya duyurdu! ‘Artık zamanı geldi, bu son savaş
Pakistan Demir Yolları Bakanı Şeyh Raşid Ahmed, ''Son özgürlük mücadelesi zamanı geldi. Hindistan'la yapılacak bu savaş, son savaşımız olacak. İstediğimiz noktaları vurabilecek nükleer bombalarımız var'' dedi.

Yeni Delhi hükümetinin Keşmir'e özel statü kazandıran 370. maddeyi kaldırma kararı sonrası nükleer güce sahip komşular Hindistan ile Pakistan arasındaki gerilim yoğunlaştı.

Krize ilişkin açıklamalarda bulunan Pakistan Demir Yolları Bakanı Şeyh Raşid Ahmed Hindistan'ı, iki nükleer güç arasında ''son'' olacak savaştan kaçınması konusunda uyardı.

Pakistan'ın, sadece istediği noktayı yok etmesini sağlayacak 125-250 gramlık nükleer bombalara sahip olduğunu belirten Ahmed, ''Son özgürlük mücadelesinin zamanı geldi ve Hindistan'la bu son savaşımız olacak'' dedi.

Hindistan'ın Keşmir sorununu Birleşmiş Milletler (BM) kararlarına göre çözülmesi yönünde adım atması durumunda diyalogun mümkün olabileceğini belirten Ahmed, Pakistan'la savaşmayı tercih etmesi halinde Hindistan'ın 22 parçaya ayrılacağını söyledi.

Savaşa bir adım daha

İki ülkenin de ordu yetkilileri son üç gün içinde düşman kışkırtmalarına gerekli cevabın verileceği sözünü verdi.

Geçtiğimiz salı günü  Pakistan, yüzlerce askerini  ve seçkin komandolarını tartışmalı bölgeyi ayıran ve fiili bir sınır olarak hizmet eden 450 mil uzunluğundaki Kontrol Hattı'na (LoC) yakın noktaya konuşlandırdı.

Nükleer silahlı komşular Hindistan ve Pakistan arasındaki gerginlikler, 1947’de İngiliz sömürge yönetiminden özgürlük kazandıklarından beri sürüyor.

Son olarak Şubat ayında Ceyş-i Muhammed hedeflerini vurduğunu ileri süren Hindistan'ın Pakistan hava sahasını ihlal eden 2 savaş uçağı vuruldu. Gerilmin yankıları ve karşılıklı tehditler sürerken Yeni Delhi Keşmir'e özel statü kazandıran 370. maddeyi kaldırdığını duyurdu.

Kaynak:yeniakit

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113