• BIST 9530.47
  • Altın 2483.763
  • Dolar 32.4961
  • Euro 34.8541
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C

Özlem Zengin'den Önemli Açıklamalar!

Özlem Zengin'den Önemli Açıklamalar!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Av. Özlem Zengin, Kanal 7 ekranlarında Mehmet Acet'in sunduğu 'Başkent Kulusi' programında önemli açıklamalarda bulundu.

'Başkent Kulusi' programına konuk olan Özlem Zengin, canlı yayında Mehmet Acet'in gündeme ilişkin sorularını cevapladı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özlem Zengin'in açıklamalarından satır başları şu şekilde; 

JOE BİDEN'IN 'SOYKIRIM' KARARI

Son derece eski bir tartışma Türkiye kamuoyunun çok yakinen işittiği çalışılmış çok profesyonel bir konu bu.

1970'lerde ASALA diye bir terör örgütü ortaya çıkıyor. Bizim Türk diplomatlarımızı ve vatandaşlarımızı dışarıda öldürüyorlar. Bunlar bir taraftan siyasallaşmaya çalışırken terörü kullanarak dünya kamuoyunda kendi siyasetlerini haklı olarak ortaya koyma çabalarına girişiyorlar. 

"HDP'NİN AÇIKLAMASI KİMSEYİ ŞARŞITMAMALI!"

Yani buradan yolar çıktığımızda HDP'nin açıklaması kimseyi şaşırtmamalı. Tamamen uydurma tarihi ve hukuki gerçeklere asla uymayan bir şey bu. Hiçbir mahkeme kararı hiçbir belge olmaksızın siyaset ortaya koyma çabaları.

Bu meselenin hukuki anlamda ispat edilmiş hiçbir şeyi yok. Birinci dünya savaşı şartlarını da asla unutmamak lazım.1948'deki o sözleşmenin hiçbir şartına uymayan kasten öldürmeyi asla hedeflemeyen bir şeyden bahsediyoruz. 

"TÜRKİYE BU KONUDA BİR HATA YAPMADI"

Türkiye bir hata yaptığı için bunlar olmuyor. Türkiye kendi duruşunu ortaya koyuyor. Biz Suriye'de yaptıklarımızdan pişman mıyız yani? ABD ile ayrışmayacak mıydık yani? Bunu söyleyenler "Aaaa ne kadar yaramaz çocuksunuz, ABD'nin sözünden mi çıktınız?" demek istiyorlar.

İYİ PARTİ VE CHP'NİN SOYKIRIM AÇIKLAMALARI

Siyaset böyle şovu kaldıran bir şey değil. İki partide durum; siyasi bir dille meseleleri anlatmaktan ziyade sabah şov programına döndü. Farkındaysanız paslaşma var. Arka tarafta bir paslaşma var. Konuşma metinleri tiyatral bir kurgu. Siyasetin ciddiyetine yakıştıramıyorum bunları. 

Çok ciddi bir konudan bahsederken Erdoğan'a muhalif olabilirsiniz ama bunlara karşı itirazlarınızı ciddiyetle söylemeniz lazım. 

HDP'NİN SOYKIRIM BİLDİRİSİ VE CHP-İYİ PARTİ'NİN TEPKİSİ

Bir defa ASALA ile PKK'nın iş yapma şekline baktığımız zaman böylesine meselelerde HDP'nin bizden ayrı tavrı oldu. HDP'nin duruşunun peş çok dışarıdan etkiyle olduğunu biliyorum.

Tüm bunlar olurken Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Meral Akşener'in Erdoğan'a söyledikleri tarzda bir tepkiyi HDP'ye göstermeleri gerekmez mi? Oysaki siyasetin en önemli özelliklerinden bir tanesi ciddiyet.

Sonuçta hem CHP'nin hem İYİ Parti'nin HDP'yi pamuklara sararak idare etmeye çalıştıklarını görüyoruz. Bunu açık bir şekilde ortaya koymaları lazım. Ne kadar beraber ne yaptıklarını kamuoyu önünde açıklamaları lazım. 

Hiçbir şey yapmıyorlarsa bir ayna tutmaları lazımdı. "Bu HDP'nin tezidir, bu bizim tezimiz değildir" demeleri gerekiyordu. Sadece Sayın Cumhurbaşkanımızı eleştirerek geçiştirecekleri bir konu değil.

Türkiye kamuoyunun böyle bir hakkı var. Hangi sesin hangi fikrin baskın geldiğini kamuoyunun görmesi lazım. 1915 olaylarıyla ilgili nerede duracaklar bunu Türk kamuoyunun görmesi hakkı değil mi?

Sadece AK Parti ve Erdoğan karşıtlığıyla bir arada durabilirler ancak kazanamazlar. O yüzden bu bizim için artı bir şey ama Türkiye'nin daha iyi bir siyaset görmesi bakımından olumsuz.

ANKETLERDE SON DURUM

Biz hesap üzerinden de iş yapmıyoruz. Biz seçmenimize kendi yaptığımız işleri anlatıyoruz muhalefet ne yapıyor diye değil öncelikle kendimize bakıyoruz.

Her seçimin farklı bir dinamiği var. Hiçbiri birbiriyle aynı değil. Kazanmaya en yakın bizim partimiz. Meclis'te bugün seçim olsa kazanan parti en çok oyu alan parti AK Parti olacak. Şuan onların bir adayı bile yok. Bizim adayımız belli her şeyimiz belli. O yüzden illa aldık alacağız demekten de korkarım Allah'a sığınırım tabi ki ama anketler de de dışarıda da bir gerileme yok.

AK PARTİ, İTTİFAK ÇATISINI GENİŞLETMEYİ DÜŞÜNÜYOR MU?

Millet ittifakı milletin iyiliği için var gelmek isteyenlere kapımız açık. Günün sonunda Cumhur İttifakı oyunu arttırmak için tabi ki de çalışmalar yapacak.

MUHALEFETİN ADAYI KİM OLACAK?

Tek bir isimle değil bir ekiple çıkmayı düşünebileceklerini ben Özlem olarak düşünüyorum. Böyle bir şeyi düşünebilecekleri kanaatindeyim. Çok parametre çok ihtimal var. Bu kadar parametre arasında benim tezim uzlaşamamanın neticesi olarak bu.

ERKEN SEÇİM İDDİALARI

Niye erken seçim yapalım ortada sebep yok. Ne diyeceğiz millete. Hangi sorunun cevabını arıyoruz vatandaşa gidip ne söyleyeceğiz. Seçim onların arzusu bizimle ilgili bir mesele değil yani. 

Geçmişe dönüp baktığımız zaman seçimlere geldiğimizde her zaman bir rahatlığın üzerine bir seçime gitmiyorsunuz. Vatandaşlarımızın var olan sıkıntılarını çözerek 2023 ulaşmak bizim vicdani sorumluluğumuz. Türkiye'de seçmen karar verirken de hangi şartlar içerisinde karar verdiğini biliyor. Hep hamdolsun bizim tezlerimizden yana karar verdi vatandaşlarımız. Umut ediyorum bundan sonrada böyle olacak inşallah.

Kaynak: Haber7

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113