• BIST 8718.11
  • Altın 2240.877
  • Dolar 32.3243
  • Euro 35.1697
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C

Özlem Ağırman CHP'den aday adayı oldu

Özlem Ağırman CHP'den aday adayı oldu
Merhum Mimar Tekin Ağırman'ın eşi sanatçı Özlem Ağırman, CHP İStanbul 1.Bölge milletvekili aday adayı oldu.

Türk Sanat Müziği Sanatçısı Özlem Ağırman, aday adaylığı ile ilgili yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi; Ülkemin kadınlarının sesi, vicdanı, duygusu olmak, onlara hak ettikleri güzel bir dünyanın yollarını açabilmek için çıktığım yolculuğum sürüyor… 27. Dönem milletvekilliği seçimleri için yıllardır hizmet ettiğim Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul 1. Bölge Milletvekilliği Aday Adaylığına başvurdum.
Eşit olacağız, bir olacağız... Ezilenlerin yanında ve mağdurların meclisteki sesi, temsilcisi olacağım.
Hedefim açlıkla, yoksullukla mücadeleye öncelik veren, eğitime, öğretime en yüksek pay ayıran çağdaş sosyal refah devleti için gerekli reform ve değişimlere öncülük etmek.
İnanıyorum ki ülkemin çağdaş ülkeler seviyesine çıkarılma hedefi ve mücadelesi ben ve benden sonraki anneler, kadınlar tarafındanda sonsuza dek sürdürülecektir.
Hoşgörü coğrafyası Anadolu’da herkese yetecek yer var. Adına vatan dediğimiz toprak, hepimizin ihtiyacını karşılayacak kadar bereketli. Hayatın bize çizdiği yol, özgürlük ve güzelliklerle dolu. Bunu yeniden bu topraklarda yaşayan insanların kader çizgisi olmasını sağlayabiliriz.
1920 Ulusal Kurtuluş Mücadelesinin, tam bağımsızlık ruhunun günümüzdeki temsilcisiyiz. Fakir halkı, onurumuzu emperyalizme, rant sermayesine karşı koruyanız, Türkiye Büyük Millet Meclisinin onuru her şeyin üzerindedir. Hedefimizi bize cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk vermişti,.Bugün de Cumhuriyet Halk Partisi sunuyor, sosyal demokrat felsefe ve görüşler de bugün yolumuzu aydınlatıyor.
Şehirlerimiz, köylerimiz ve doğamız rant uğruna talan ediliyor. Tarihini, geçmişini ve geleceği düşünmeden talan edenlere karşı da, şehir plancısı kimliğimle mücadele edeceğim. Yaşanacak bir dünya ve şehirlerin kurulmasında anne, kadın ve şehir plancısı mesleğimin bana kazandırdığı duyarlılıkla yer alacağım.
Altyapısıyla, çevresel, tarihsel değerleriyle, turizm gelirleri ile zenginleşen, yaşanabilir kentleri oluşturabiliriz. Bunun için planlarımız mevcut.
Çevreciyim, yeşili önemsiyorum. Biyoçeşitlilik ve ekolojik dengenin insanlığa sunduğu doğayı, doğal zenginlikleri bozmadan kalkınmayı hedefliyoruz .Geri dönüşüm ilkelerine özen gösterip, sürdürülebilir enerji politikaları geliştirilmesine katkı vermeyi amaçlıyoruz.

Biliyorsunuz ki şu ana kadar daha iyi bir yaşam sözüyle iktidara gelenler sözlerini tutmadılar. Hiç bir zaman da tutmayacaklar!
Geçmişte olduğu gibi bugünde bizler Cumhuriyet Halk Partililer olarak çağdaş uygarlık hedefine ulaşmak, yaşanılır bir dünya için verdiğimiz sözleri yerine getirmek ve daha özgür, demokratik bir ülke için çalışıyoruz.
Bilimin ve teknik alanda gelişmelerin, sadece büyük rant sahipleri için değil bütün insanlığa mutluluk getireceği bir dünya için mücadele ettik, etmeye devam edeceğiz.
Savaşsız, adil bir dünyada kardeşçe ve bir arada yaşayabilmek, kendimizi hırstan nefretten ve hoşgörüsüzlükten arındırmak için kendimizi durmadan geliştiriyoruz.
Toplumu, özellikle kadınları üretim sürecine katacağız. Üretimle artan Milli Geliri sosyal devletle daha adaletli olarak topluma dağıtıp, yoksulluğu yenmeyi başaracağız. Daha aydınlık ve refaha ulaşmış bir Türkiye hepimizin hakkı.
Bu duygularla daha güzel bir dünyada çocuklarımızı uyandırmak dileğiyle, tümünüzü saygı ve sevgiyle selamlıyor, kucaklıyorum.
Saygılarımla
Özlem Ağırman
Siyasetçi, Sanatçı, Şehir Plancısı


ÖZLEM AĞIRMAN KİMDİR
1989’da Mimar Sinan Üniversitesi / Mimarlık Fakültesi / Şehir ve Bölge Planlama
Bölümünden mezun oldum. Yabancı dilim İngilizce.
Şehir Plancıları Odası’nın kayıtlı üyesiyim ve bir dönem kurullarda görev yaptım; 1990-1999’da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Planlama ve İmar Müdürlüğü, Şehir ve Bölge Planlama Müdürlüklerinde görev yaptım. 1999’da İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden istifa ederek eşim (merhum) Mimar Muhammet Tekin Ağırman ile birlikte ÖZ-TEK Ağırman Şehir Planlama ve Mühendislik İnşaat Tic. Ltd. Şti’yi kurduk

1999’da memuriyetten ayrıldıktan sonra Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) üyesi oldum. 2001- 2003 tarihlerinde CHP Tuzla İlçe Kadın Kolları Başkanlığı, 2003-2005 tarihleri arasında CHP Tuzla İlçe Yönetim Kurulu İlçe Sekreterliği görevini yaptım.
2015’de Tuzla İlçesi Tema Vakfı Temsilciliğini arkadaşlarımla beraber oluşturup, gönüllü çalışmalara başladım. Aynı zamanda bir sanatçı olarak iki albüm çıkardım.
Sevgili eşim, Mimar M.Tekin Ağırman’ı 10 Şubat 2015 tarihinde uğradığı silahlı saldırı sonucu kaybettim. Tekin Ağırman yıllarını verdiği partisi ve ulaşmaya çalıştığı hedefleri ile hala yüreğimizde yaşıyor. Onun bıraktığı izler hala taze, sosyal demokrasiyi yaşatan, bugünlere getiren değerlerinin bayrağını da ileri taşımak bu dönem bana düştü. Anısı önünde saygıyla eğiliyorum. Ölümünden sonra çıkardığım “ÇÖL FİLİZİ” kitabımda bahsettiğim görüşlerde onun fikri, felsefi yapısı, CHP ile ilgili düşüncelerini de yansıtmaya çalıştım.
1 Kasım’da 26. Dönem Milletvekilliği seçimlerinde, müzik uğraşlarıma son vererek CHP’den aday adayı olarak siyasi yolculuğuma devam ettim.1 Kasım 2015 seçimlerinden itibaren de bir sonraki seçimlerde milletvekili adayı olmak için ara vermeden çalışmalarıma başladım.Ve şimdi 27. Dönem milletvekilliği seçimleri için yıllardır hizmet ettiğim Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul 1. Bölge Milletvekilliği Aday Adaylığına başvurdum.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113