• BIST 9092.76
  • Altın 2324.854
  • Dolar 32.3718
  • Euro 34.9834
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C

Onbinlece kişiyi ilgilendiren haber

Onbinlece kişiyi ilgilendiren haber
KİT'lerde çalışanlar başta olmak üzere kriterlere takılarak kadro alamayan taşeronlar için de çalışma başlatıldı.

KİT'lerde çalışanlar başta olmak üzere kriterlere takılarak kadro alamayan taşeronlar için de çalışma başlatıldı. Hükümet sözünü tuttu, kamuya geçişleri tamamlanan 1 milyon taşeron işçisinin hem geliri arttı hem de özlük hakları iyileşti. Takvim'in haberine göre KİT'lerde çalışanlar başta olmak üzere kriterlere takılarak kadro alamayan taşeronlar için de çalışma başlatıldı.

KİT'lere kadro verilecek mi binlece kişiyi ilgilendiren haber

Yaklaşık 85 bin kişinin kadroya geçişini öngören çalışmanın 1-2 gün içinde tamamlanması bekleniyor. Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, "Maliye bu konuda çalışıyor. Hazine'nin görüşü bekleniyor. 1-2 güne kadar iyi, olumlu haber gelir" dedi. Öte yandan diğer kurumlar da personel alımı yapmayı sürdürüyor. Bu kurumlardan bir Adalet Bakanlığı. Adalet Bakanlığı. 14 bin 304 Memur ve Personel alımı yapacak.

KİT'lere kadro verilecek mi binlece kişiyi ilgilendiren haber

Adalet Bakanlığı memur ve personel alımı yapacağını duyurdu. Adalet Bakanlığı farklı pozisyonlarda toplamda 14 bin 304 kişilik kadro ile bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak için ilan yayımladı ve başvurular başladı. İşte detaylar.

KİT'lere kadro verilecek mi binlece kişiyi ilgilendiren haber

Geçtiğimiz ay Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayımlanmış olan ilanlara göre Adalet Bakanlığı bünyesindeki memur personel eksikliğini karşılamak üzere farklı pozisyon ve niteliklerde toplamda 14 bin 304 kişilik kadro ile memur ve personel alımı yapacağını belirtti. Buna göre memur alımı ilanına göre başvuru yapacak adaylar mutlaka başvuru şartlarını taşıyor olmaları gerekiyor.

KİT'lere kadro verilecek mi binlece kişiyi ilgilendiren haber

Adalet Bakanlığı yayımladığı 3 ilan ile farklı pozisyonlarda alım yapacak. Buna göre Adalet Bakanlığı Sözleşmeli olarak 5 bin 493 personel alımı ve 1344 İcra Katibi alacak. Ayrıca Adalet Bakanlığına bağlı olan Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü ise 7 bin 467 kişilik kadro ile memur personel alımı yapacağını belirtildi. Adalet Bakanlığı Sözleşmeli Personel pozisyonunları ile, 4771 Sözleşmeli Zabıta Katibi, 527 Sözleşmeli Mübaşir, 27 Sözleşmeli Şoför, 99 Sözleşmeli Teknisyen ve 69 Sözleşemli aşçı olmak üzere toplamda 5 bin 493 sözleşmeli personel alacak.

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğüne ise, 6.681 infaz ve koruma memuru, 49 büro personeli (ceza infaz kurumu kâtibi), 223 diğer sağlık personeli (sağlık memuru), 185 teknisyen, 266 destek personeli (şoför), 42 destek personeli (aşçı), 21 destek personeli (kaloriferci) olmak üzere toplam 7.467 personel alımı yapılacaktır.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR: İlgili ilanlara başvuru yapacak adaylar öncelikle başvuru şartlarını taşımak zorundadırlar. Buna göre alım pozisyonları içerisinde, Lise, Önlisans ve Lisans mezunları için pozisyonlar bulunmakta olup adayların da bu yönde ilgili bölümlerden mezun olmuş olmaları gereklidir. Yanı sıra adayların Yaş şartı, KPSS Şartı gibi nitelikleride taşımaları gerekiyor.

ADAYLARDAN ARANAN GENEL ŞARTLAR: Adalet Bakanlığı adaylarda şu şartları arıyor: Türk Vatandaşı olmak, Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Yapılacak Güvenlik ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek ve Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak..

KİT'lere kadro verilecek mi binlece kişiyi ilgilendiren haber

KPSS ŞARTI: Adalet Bakanlığı her alım pozisyonu için adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aramaktadır. Buna göre ÖSYM tarafından 2016 yılında yapılan kamu Personeli Seçme Sınavından, Lise mezunları için KPSSP94, Önlisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak şartları aranacaktır.

Kaynak:İnternethaber

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113