• BIST 9729.68
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C

‘Öl’ emrinden milim tereddüt etmedik

‘Öl’ emrinden milim tereddüt etmedik
Darbecilere ‘Siz kimin köpeğisiniz. Halkınıza mı kurşun sıkacaksınız’ diyen İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan: Üzerimize ateş ettiler. Bir saniye boyun eğmedik.

15 Temmuz darbe girişiminin kahramanlarından İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, 17-25 Aralık'ın ardından atandı ve FETÖ'yü deşifre etti. 15 Temmuz gecesi halkla birlikte adeta destan yazdı. O gece 22.30 gibi tüm İstanbul polisine, 'Kesinlikle bulunduğumuz yerleri terk etmeyeceğiz." anonsunu geçen Çalışkan hayatını hiçe sayarak darbeci askerlerin ateş etmesine rağmen geri adım atmadı, yanındaki yakın koruması Munir Alkan, üzerinde çelik yelek olmasına rağmen uçaksavar mermisiyle şehit oldu. Koruma Amiri Mehmet Onay ve Özel Kalem Müdürü Ozgür Taşdemir yaralandı. Emniyetin işgal edilmesiyle ilgili hazırlanan iddianamede Çalışkan'ın "Uçaksavar ve uzun namlulu silahlarla bize ateş edildi. Başımızın üzerinden mermiler geçiyordu. Bir saniye dahi hedef küçültmedik, boyun eğmedik dimdik yürüdük" sözleri de yar aldı.

Çalışkan, Erdoğan'ın İstanbul Atatürk Havaalanı'na gelişini de şöyle anlattı: Sayın Cumhurbaşkanımıza Köprü'deki durumu anlatınca bana 'Siz de zırhlı araçlarınıza binip üzerlerine yürüyeceksiniz' talimatını verdi. Havalimanının durumunu sordu. Kulenin işgal altında olduğunu 15 dakikada kurtaracağımızı arz ettim. Havalimanı Şube Müdürü Emre Erdoğan ve Özel Harekât Müdürü Kadri Gençkaya'yı aradım ve "Ölün, öldürün ama kuleyi çok hızlı bir şekilde alın." emrini verdim. Onlarca personelime hiç de kolay olmayan 'öl' emrini defalarca verdim. Allah'a şükürler olsun ki hiçbir personelim milim tereddüt etmedi. 'Emredersin' diyerek tankın, helikopterin, uzun namlulu silahların önüne çıktı.

SABAH.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113