• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C

Öğretmenler Derslerini Aldılar

Öğretmenler Derslerini Aldılar
Pendik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü 2016-2017 eğitim öğretim yılı “Eğitim Seninle Başlar” projesi kapsamında Öğretmen Mesleki Eğitim ve Kişisel Gelişim programı 05-08 Eylül 2016 tarihlerinde gerçekleştirildi.

Öğretmen Mesleki ve Kişisel Gelişim Seminerlerinin ilki Pendik Yunus Emre Kültür Merkezinde Milli Eğitim Müdürü Aytekin Yılmaz’ın açılış konuşması ve Ali Sedat Arslan’ın sunduğu "Maarif Davamız- Nurettin Topçu" başlıklı sunumu ile start aldı.

dsc_0990.jpg

Seminerlerin ilk günü toplamda 53 faaliyet (16 atölye, 37 seminer) ile tamamlandı. Öğretmenlerimiz mesleki ve kişisel gelişimlerine artı değer katan hem ilmi hem sanatsal çalışmalarda farklı bir seminer dönemi geçirmenin mutluluğunu yaşadılar...

Öğretmen Mesleki Eğitim ve Kişisel Gelişim seminerlerinin verimli ve doyurucu geçen ikinci gününde 16 Atölye, 38 seminer ile toplamda 54 etkinlik gerçekleşti. Bu etkinliklere ilçemiz öğretmenlerinden yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

Bu seminerlerin bir devamı da Pendik Anadolu Lisesi Konferans Salonunda her gün dönüşümlü olarak farklı okullardan gelen öğretmenlere Hidayet Özelçi tarafından dört gün süreyle ‘’Değerler Eğitimi’’ konulu seminer verildi.

Pendik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü seminerlerin sonunda birde sonuç bildirgesi yayınladı. Sonuç bildirgesinde şu ifadeler yer aldı;

 

EĞİTİM SENİNLE BAŞLAR PROJESİ SONUÇ BİLDİRGESİ

2016-2017 eğitim öğretim yılı Pendik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü “Eğitim Seninle Başlar” projesi kapsamında Öğretmen Mesleki Eğitim ve Kişisel Gelişim programımız bu yıl yoğun bir gayret ve emekle 05-06-07-08 Eylül 2016 tarihlerinde gerçekleştirilmiştir.

İlkyardım, Origami Sanatının Matematik Öğretiminde Uygulanması, Hedef Belirlemede Motivasyon, Doğru Nefes Alma Teknikleri, Safahat ve Günümüze Düşen Mesajlar, Öğretmenin Teknolojik El Çantası, Esmâü’l-Hüsnâ Işığında Eğitimcinin Vasıfları, Sınıf Yönetiminde Yeni Yaklaşımlar, Zor İnsanlarla Baş Edebilme Teknikleri, Tarihte Türk ve Müslüman Bilim Adamları, Medeniyet Coğrafyamız Kudüs, Geleneksel El Sanatlarımızdan Ebru Sanatı, Robotik Uygulamalar Atölyesi, İlham Veren Öğretmen, Sultan Fatih’ten Hareketle Bir Lider Nasıl Yetişir, Öğretmenin Özlük Hakları gibi her alandan çok çeşitli başlıklarla "Eğitim Seninle Başlar" Öğretmen Mesleki Eğitim ve Kişisel Gelişim seminerleri dört gün boyunca 148’i seminer, 68’i atölye olmak üzere toplam 212 programda her gün için yaklaşık 6 bin eğitimcinin katılımıyla amacına ulaşmıştır.

mem-2.jpg

Programımızla talim ve terbiyenin asıl icracıları olan öğretmenlerimizi; 21. yüzyıl becerileri doğrultusunda, yenilikçi ve yapılandırmacı bir anlayışla donatmak, kendilerini her yönden tanımalarına imkân sağlamak, sanatsal, sosyal ve kültürel anlamda eğitim ordusunun şanlı neferleri olan öğretmenlerimizin hem mesleki hem de kişisel gelişimlerine ciddi katkılar sunmak en büyük şiarımız olmuştur.

Yapılan seminer ve atölye çalışmaları sonucunda öğretmenlerimizde olumlu bir farkındalık yaşanmış, eğitim ve öğretim faaliyetlerinin etkinliği ve verimliliğini artırmaya yönelik çalışmalar başlamış, öğretmenlerimizin yol gösterici ve yanlışları düzeltici olmaları gerektiği anlayışı kanıksanmıştır.

“Eğitim Seninle Başlar” projesi, bir nebze de olsa geleceğimizin mimarları olan öğretmenlerimize bu aziz vatanı ve bu necip milleti ihya etmek, birlik ve beraberliğimizin teminine katkı sağlamak, evlatlarımızı ilgiyle, bilgiyle ve sevgiyle kuşatmak, hoşgörülü ve kucaklayıcı olmak gibi ulvî sorumlulukları üstlendiğinin şuuru içerisinde bulunması gerektiğini vurgulayarak öğretmenlerimizi, kişisel ve mesleki anlamda hem yenilemiş hem de yeniden bir yükseliş için güçlü bir farkındalık oluşturarak programımız nihayete ermiştir.

semner-976-1.jpg

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113