• BIST 9645.02
  • Altın 2412.522
  • Dolar 32.5925
  • Euro 34.8086
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C

Öğrencilerini yarınlara hazırlayan okul

Öğrencilerini yarınlara hazırlayan okul
Başarısı çıtasını hızla yükselten Kaynarca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde öğrencilerin geleceğe en iyi şekilde hazırlanması amacıyla her şey düşünülmüş.

 

Kaynarca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Mart 2014 tarihinde kendi adıyla eğitim ve öğretim faaliyetine başlamış bir kurumdur. Daha önce Prof. Dr. Muhammed Tayyip Okiç Anadolu İmam Hatip Lisesinin ek şubesi olarak faaliyetini sürdürmekteydi.

2014-2015 ve 2015-2016 eğitim öğretim yılı itibariyle Kaynarca Yemek Sitesi ve yine Kaynarca Yıldırım Beyazıt Ortaokulu binasındaki ek sınıfları ile eğitim öğretim faaliyetini devam ettirmektedir. Her iki binada 600 yakın öğrenci mevcudu ile 25 derslikte eğitim öğretime devam edilmektedir. Aynı zamanda bünyesinde bu yıl 8 sınıftan mezun verecek İmam Hatip Ortaokulu da bulunmaktadır. Şu an lise kısmında ise 9,10 ve 11. Sınıflar eğitim görmektedir. 2015-2016 eğitim öğretim yılında TEOG sınavı ile 9. Sınıfa 80 öğrenci kaydı yapılmıştır. Okula kayıt yaptıran öğrencilerin taban ve tavan puanları 316 ve 400 aralığındadır. Bu da Pendik’te bulunan Kız Anadolu İmam Hatip Liseleri içinde okulu 2. Sıraya taşımaktadır. Ayrıca okulda İmam Hatip Lisesi Açık Lise yüzyüze eğitimi de yapılmaktadır.

Okul fiziki olarak, 150 kişilik Konferans salonu ve üç binin üzerinde kitabı ve internet desteği de olan modern bir kütüphaneye sahiptir. Yine öğrencilerin ibadetlerini rahatlıkla yapabileceği yenilenmiş bir mescidi bulunmaktadır. (Mescid ve Kütüphane Pendik Belediyesi tarafından okula kazandırılmıştır.) Diğer taraftan BT sınıfı ve Fen-Biyoloji ve Fizik laboratuarı da bulunmaktadır. En önemlisi okul, FATİH projesiyle tanışmıştır. Yine Bilgisayar ve Projeksiyon desteği ile eğitime destek sağlanmaktadır. Diğer taraftan öğrencilerin ihtiyaçlarını karşıladığı bir de kantini bulunmaktadır.

Okulda boş geçen ders yoktur. 50’ye yakın branş öğretmeni, müdür ve üç müdür yardımcısı ile eğitim öğretim sürdürülmektedir. Okulda alan ve branşlarında özverili çalışan bir eğitimci kadrosu yer almaktadır.

Öğrencileri yarınlara hazırlamak üzere sosyal, kültürel ve sportif aktivitelere önem verilmektedir. Özellikle öğrenci becerilerini keşfedip geliştirmek üzere sanatsal aktivitelerde yapılmakta, resim, müzik ve diğer alanlarda öğrencilerin bilgi görgü ve yetenekleri desteklenmektedir. Meslekî çalışmalar, okulun kendi alanı ile ilgili yaptığı önemli etkinlikler içinde yer almaktadır. Her yıl geleneksel olarak icra edilmek üzere “Konulu Ayet Ezberleme Yarışması” yapılmaktadır. İlki 2014-2015 yılında “Dua Ayetleri Ezbere Okuma Yarışması” olarak gerçekleştirilmiştir. 20 öğrenci bu yarışmada yer almış ve dereceye girenler ödüllendirilmiştir. Bunun yanında öğrenciler il ve ilçe genelinde olmak üzere ulusal bazda organize edilen yarışmalara da katılmakta ve teşvik edilmektedirler. Bu yarışmalardan başarılı sonuçlar elde edilmiştir. Yine Uzakdoğu sporlarında İl, Bölge ve Türkiye birincilikleri elde eden başarılı sporcu öğrenciler mevcuttur.

Kaynarca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, mütevazi görünümüyle, başarılı bir okul olma kulvarında, emin adımlarla, geleceğe doğru rotasını tayin etmiş ve yoluna hızla devam etmektedir.  





  • Yorumlar 3
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113