• BIST 9049.36
  • Altın 2292.138
  • Dolar 32.3126
  • Euro 35.0981
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

O canilerin yaptıklarını unutturmayacağız

O canilerin yaptıklarını unutturmayacağız
Tuzla Belediyesi, 15 Temmuz Darbe Girişimi’nin unutulmaması için vatandaşlarda farkındalık oluşturan çalışmalarını sürdürüyor.

15 Temmuz Türkiye Demokrasisi paneli düzenleyen Tuzla Belediyesi, darbe girişiminde çekilen fotoğrafları da hizmet binalarında sergiliyor.

Tuzla Belediyesi, FETÖ/PDY Terör Örgütü’nün 15 Temmuz Darbe Girişimi’nde yaptıklarını vatandaşlara görsel sanatlarla ulaştırarak hafızalarda yer edinmesini sağlıyor. Darbe girişiminin yaşandığı saatlerden itibaren Anadolu Ajansı muhabirlerinin deklanşörüne yansıyan fotoğraflar, Tuzla Belediyesi hizmet binaları ile kültür ve sanat merkezlerinin koridorlarında tarihi bir arşiv olarak zihinlere naklediliyor. İlki 15 Temmuz Türkiye Demokrasisi konulu panelde düzenlenen fotoğraf sergisi, Tuzla Belediyesi’nden hizmet alan vatandaşlar ve personel tarafından ilgiyle inceleniyor. Kronolojik sıralamayla oluşturulan sergide, darbe girişiminin yıkıcı ve bölücü etkisi ile vatandaşların göğsünü siper ettiği olayları anlatan kareler, milletimizin duygu ve düşüncelerine tercüman oluyor. 

15-temmuz-sergisi-(3).jpg

Başkan Yazıcı: Darbe Girişiminde Yaşanılanları Unutturmayacağız
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, 15 Temmuz darbe girişiminde yaşanılanların bir günlük terör eylemi olmadığının altını çizdi. 15 Temmuz’un bir çok yönüyle hem dünya hem de Türk demokrasi tarihinde ilkleri içinde barındırdığına dikkat çeken Başkan Yazıcı, “FETÖ/PDY Terör Örgütü, milletine uçakla, helikopterle, tankla, silahla saldıracak kadar aşağılık bir terör eylemi gerçekleştirdi. TBMM’yi ve güvenlik birimlerinin karargahlarını bombalayan, milli iradeye sahip çıkan milletin üstüne tank süren, kurşun sıkan o canilerin yaptıklarını unutturmayacağız. Bunu nesilden nesle iletişim araçlarıyla, kültür sanat faaliyetleriyle ve farkındalık oluşturan çeşitli çalışmalarla aktarmayı sürdüreceğiz” dedi.

15-temmuz-sergisi-(5).jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113